Į premjerą atvyko Michaelo mama Katherine, vyresnieji broliai Tito, Jackie, Marlonas bei Jacksono vaikai Prince Michael (14), Paris (13) ir Blanket (9).

Artimi Jacksonų šeimai šaltiniai teigia, jog Michaelo mama Katherine Jackson tik paskutinėmis dienomis patvirtino apie savo atvykimą į spektaklio „The Immortal“ premjerą, kadangi likus keletui dienų iki premjeros darytų sveikatos tyrimų rezultatai neramino jos gydytojus.

Michaelo Jacksono vaikai niekada nematė savo tėvo šou gyvai, tačiau, panašu, jog „Cirque du Soleil“ sugebėjo jiems tai padovanoti. „The Immortal“ spektaklyje skamba daugiau nei 60 popmuzikos legendos kūrinių, tačiau svarbiausia, jog Kanados cirko gigantas dvi valandas trunkančiame spektaklyje sugebėjo perteikti visą Michaelo dvasią, įkvėpimą ir apskritai jo esybę bei pasauliui ir atlikėjo nemačiusioms kartoms padovanoti neįkainojamą popkaraliaus palikimą.

„Cirko spektaklis buvo nuostabus. Ypač užsidegę buvo šokėjai ir akrobatai“, – sužavėtas „Cirque du Soleil“ kūrinio savo „Twitter“ puslapyje paskelbė Michaelo brolis Jackie Jacksonas. Daugybės liaupsių spektaklis sulaukė ir iš kritikų.

Per ateinančius metus suplanuota, jog „The Immortal“ aplankys bent jau 47 miestus JAV ir Kanadoje. 2013 metais spektaklio trupė apsistos Las Vegase. Sukurti stulbinantį spektaklį kainavo 60 mln. JAV dolerių. Tačiau spektaklio kūrėjai yra įsitikinę ne tik jo sėkme, bet ir tuo, jog jis taps didžiausiu ir vienu pelningiausiu visų laikų gastrolėms pritaikytu šou.

„The Immortal“ trupė atvira: „Kam patinka Michaelas, tam patiks ir „Cirque du Soleil“ spektaklis“. Išties žvelgiant į scenoje judančius šokėjus, neįtikėtinus dalykus išdarinėjančius akrobatus, įspūdingas dekoracija, artistų kostiumus ir video projekcijas, gyvai atliekamą muziką, atrodo, kad scenoje viskam vadovauja pats popmuzikos karalius.

„Cirque du Soleil“ dėl bendro projekto – Michaelo Jacksono tematika paremto šou – su Jacksono atstovais kalbėjosi dar prieš 7 metus. Galiausiai apie susitarimą buvo paskelbta 2010 metų balandį. „Cirque du Soleil“ ir M. Jacksono turto valdytojai yra lygiaverčiai partneriai.
Įdomu ir tai, jog pats Michaelas Jacksonas buvo „Cirque du Soleil“ gerbėjas. Viename pirmųjų Kanados giganto spektaklių jis apsilankė dar 1987 metais ir liko juo sužavėtas. Nuo to laiko jis vis užsukdavo į „Cirque du Soleil“ spektaklių arenas.

Lietuvos žiūrovai taip pat dar šiemet, gruodžio 15-17 d., pirmą kartą galės išvysti ir įvertinti „Cirque du Soleil“ kuriamą meną. Profesionaliausia pasaulyje cirko trupė Vilniaus „Siemens“ arenoje pristatys spektaklį „Saltimbanco“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją