Šokio spektaklis „Contemporary?“ birželio 30 – liepos 3 dienomis bus pristatytas Neapolyje (Italija). „Auksinio scenos kryžiaus“ laimėtojai pasirodys išskirtinio koncepto festivalyje „ALTOFest 2016“. Net dvejus metus festivalio lauktas spektaklis „Contemporary?“ šiemet bus pagrindinis jo akcentas.

Šokėjai turės galimybę savo kūrinį pristatyti ne tik žiūrovų bendruomenei, bet ir festivalyje susirinksiantiems šiuolaikinio šokio, teatro profesionalams. Visi pasirodymai vyksta vietose, kurių pradinė, oficialioji paskirtis nėra scenos menų pasirodymai. Tai kasdienės žmonių erdvės, netikėtai tampančios draugiškomis scenos menams. „Contemporary?“ bus pristatytas dviejose netradicinėse vietose – Neapolio oro uoste ir „The Riot Studio“ erdvėse.

„Contemporary?“

„Auksiniams scenos kryžiams“ nominuoti gatvės šokio spektaklio „Feel Link“ autoriai ir atlikėjai Laurynas Žakevičius ir Airida Gudaitė pirmą kartą išvyksta į intensyvias gastroles Prancūzijoje. Liepos 10-20 dienomis jie pasirodys trijuose Prancūzijos regionuose.

„Contemporary?“ ir „Feel Link“ spektaklių atlikėjai taip pat dalyvaus viename didžiausių meno festivalių pasaulyje – Edinburgo „Fringe“. Tai jau antrasis „Menų spaustuvės“ produkcijos pristatymas šiame festivalyje, tačiau šiemet šokio spektakliai bus rodomi vienose svarbiausių festivalio erdvių – „ZOO, The Sanctuary“ ir „ZOO Southside“.

„Contemporary?“

„Menų spaustuvės“ projektai į Edinburgą šiais metais iš Lietuvos keliauja ne vieni – festivalyje taip pat bus parodyti šokio teatro „Dansema“ spektakliai vaikams „Mozaika“ ir „Spalvoti žaidimai“, Ugnės Dievaitytės ir Polianos Limos šiuolaikinio šokio spektaklis „Kūnai“, taip pat Artūro Areimos režisuotas spektaklis „Po ledu“.

Iš karto po pasirodymų maratono Edinburge, „Contemporary?“ šokėjai skris į Pekiną, kur rugpjūčio 24-28 dienomis dalyvaus tarptautiniame Pekino šiuolaikinio šokio festivalyje – didžiausioje atviroje šiuolaikinio šokio platformoje Kinijoje.

„Feel Link“

Pekine taip pat bus rodomas „Dansemos“ spektaklis vaikams „Stebuklai“ ir Manto Stabačinsko ir Mariaus Pinigio bendras kūrybinis darbas „ID: D&G“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją