- Martynai, kodėl ėmėtės globoti Gražvydą?

Pirmą kartą Gražvydą išgirdau „Neatrastų talentų festivalyje“ grojantį saksofonu.Tuomet supratau, kad tai akivaizdus talentas. Jis ne tik atlieka savos kūrybos dainas bet ir groja fortepionu. Muziką Gražvydas taip pat kuria pats. Jis tarsi nenušlifuotas deimantas. Turiu padėti jam suspindėti tikrąja šviesa.

- Kuo jis išsiskiria iš kitų jaunųjų atlikėjų?

Jis labai imlus, nepaprasto temperamento,muzikalus,turi greitą reakciją, puikią atmintį. Gražvydo kūryboje juntama dvasinė gelmė, tokią muziką gali kurti tik kuklus, taurus žmogus. Tai pastebėjau, kai mes su juo pradėjome bendrauti.

- Kokių dalykų mokote Gražvydą? Ką įžvelgiate jame?

Gražvydą profesinių dalykų moko kiti specialistai: vokalą jis lavina pas Vitą Rusaitytę, grojimo saksofonu paslaptis jam atskleidžia Petras Vyšniauskas, kompozitorius Vitalijus Neugasimovas jam talkinama grojant fortepijonu.

Aš esu atsakingas už jo muzikinio skonio, mąstysenos, braižo reikalus, kalbuosi su juo apie esmę. Nepaprastai palaikau ir palaikysiu jį ateityje, nes jis yra tikras kūrėjas. Gražvydas daugiabriaunis muzikantas. Jis kuria žodžius, dainuoja, groja gitara, saksofonu ir pianinu. Groti ir dainuoti vienu metu gali ne kiekvienas muzikantas.

- Kodėl nusprendėte, kad Gražvydas turi dalyvauti nacionalinėse Eurovizijos atrankose?

Tai neįvyko per vieną dieną. Pradžia buvo „Neatrastų talentų festivalis“, kur Gražvydas tapo laureatu. Antras drąsesnis ir labai sėkmingas žingsnis - LNK projektas „2 minutės šlovės“. Čia jis užėmė garbingą trečiąją vietą. Dabar Gražvydas jau turėjo žengti trečią - rimčiausią žingsnį. Patarėme jam išbandyti jėgas Eurovizijos atrankoje per LTV. Džiaugiuosi, kad jis bus išgirstas per nacionalinį transliuotoją. Eurovizijos atrankos laidų klausosi didžiulė auditorija, kuri įsimins ir Gražvydo dainą.

Taip pat noriu pridurti, kad jis tik savo jėgomis, be jokių protekcijų, pateko į nacionalines atrankas. Ir tai dar kartą įrodo, kad jis stiprus atlikėjas.

- Ką prognozuojate Gražvydui šio šeštadienio atrankoje?

Prognozuoju puikų pasirodymą, publikos palaikymą, nes tokia muzika, tokios dainos negali nepatikti. Jis bando patekti į miestą, kuriame gimė. Gal tai ženklas.

Gražvydas Sidiniauskas gimė 1992 metais balandžio 11 dieną.

Laimėjimai:

2005 m. tarptautiniame neįgaliųjų meninės raiškos konkurse „Pavasario vyturiukai“ užėmė 3 vietą;

2008 m. Litexpo parodų rūmuose vykusiame "Mažųjų talentų" konkurse užėmė 1 vietą;

2008 m. tarptautiniame neįgaliųjų meninės raiškos konkurse „Pavasario vyturiukai“ užėmė 1 vietą;

2010 m. dainų konkurse "Idėja 2010", atlikęs savo kūrybos dainą, užėmė 1 vietą;

2011 m. "Neatrastų talentų festivalio" laureatas, užėmė 1 vietą.

2011 m. Projekte „Dvi minutės šlovės“ užėmė 3 vietą

2011 m. festivalio „Alternatyva 2011 – Šeima“, kurio meno vadovas Martynas Švėgžda von Bekkeris, dalyvis

Šiais metais atlikėjas atstovavo Lietuvą Švedijoje, Baltijos šalių vienybės dienos renginyje.

Šiemet Gražvydas buvo pakviestas į Seime vykusį renginį, skirtą Beatričės Grincevičiūtės gimimo 100-iui paminėti, ir atliko savos kūrybos dainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją