Reporterė Živilė Arnašiūtė vos kelioms valandoms prieš šį koncertą, palikdama ilgą žurnalistų eilę sau už nugaros, susitiko su L. Elschenbroichu ir A. Grynyuku trumpam interviu, dėl kurio buvo pradėta tartis dar prieš gerą pusmetį. Dalinamės jų įspūdžiais apie koncertą Londone ir apie būsimą pasirodymą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje.

- Koks jausmas koncertuoti tokio dydžio ir tokios svarbos salėje kaip Royal Albert Hall?

L. Elschenbroich: Jausmas skiriasi nuo koncertų kitose salėse jau vien dėl jos dydžio. Tokiose salėse kamerinės muzikos koncertai dažniausiai nėra rengiami, ji yra beveik du kartus didesnė už kitas didžiausias klasikinės muzikos sales. Tačiau jausmas, žinoma puikus ir jaudinantis.

- Papasakokite kaip atradote vienas kitą ir kaip Jums grojasi kartu?

L. Elschenbroich: Pradėjome groti prieš penkeris metus. Iškart susižavėjau Aleksėjaus skambinimu ir muzikos interpretacija. Kaip pianistas jis tiesiog puikus, vienas geriausių atlikėjų, kokį tik galima įsivaizduoti.

A. Grynyuk: Leonardas labai aiškiai žino, ką nori daryti scenoje ir tuo pačiu man suteikia didelę kūrybinę laisvę.

Ką Jums reiškia muzika?

L. Elschenbroich: Muzika yra daugiau negu žodžiai. Šiais laikais muzika mums parodo, kad gyvenimas yra žymiai sudėtingesnis ir įvairesnis.

- Spalio 1 d. Atvykstate į Vilnių, kur pasirodysite Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Ar kažką žinote apie Lietuvą?

L. Elschenbroich: žinau, kad Lietuva turi gilias klasikinės muzikos tradicijas. Kai buvau mažas ir dar tik pradėjau groti, Raimundas Katilius (lietuvių smuikininkas gyv. 1947-2000 m.) dažnai atvykdavo į Frankfurtą, kur aš augau. Jis kartais repetuodavo mūsų namuose. Tuomet aš juo labai žavėjausi.

A. Grynyuk: Lietuvių publika yra mano viena mylimiausių. Jūsų filharmonija – nuostabi, su puikia akustika. Klausytojai seka atlikėją, kas yra vienas svarbiausių dalykų muzikantui.

Dėkojame Jums už pokalbį ir iki pasimatymo Vilniuje!

L. Elschenbroich ir A. Grynyuk spalio 1 d. 19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje. 

Video interviu: 

Muzika:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)