Nemokamas džiazo festivalis nėra mėgėjiška saviveikla ar noras pareklamuoti save, surengti dar vieną koncertą greta aibės Sostinės dienų renginių. Džiazo festivaliu po atviru dangumi siekiama dėmesio skirti jaunimui, sukurti terpę, kur galėtų nevaržomi pasirodyti jaunieji kūrėjai.

„Daugelis nori išvažiuoti, kažkur bėgti, bet ir čia yra puikios sąlygos save realizuoti, jei esi stiprus kūrėjas. Nėra svarbu, kur kuri, Amerikoje ar Lietuvoje, svarbu, ką kuri“, – sako vienas festivalio organizatorių, trimitininkas Mindaugas Vadoklis.

Nemokamas džiazo festivalis skirtas plačiajai visuomenei: tiek džiazo mėgėjams, tiek jo nepažįstantiems, bet norintiems atrasti, vienišiams, šeimai ir kiekvienam, neabejingam muzikai. Festivaliu norima džiazo muziką atverti kiekvienam. Parodyti, kad šis žanras nėra saviveikla, jog jis lygiavertis klasikinės ar populiariosios muzikos konkurentas.

„Žinia, festivalis vyks Sostinės dienų metu, kai mieste yra ypač didelis srautas žmonių. Džiazo festivaliai, koncertai dažniausiai vyksta kamerinėje aplinkoje. Mes norime džiazo muziką pristatyti plačiajai visuomenei“, – mintimis dalijasi festivalio organizatorius, „Auksinių renginių“ vadovas Pavelas Žemoitinas.

Festivalis bus pažymėtas plačia džiazo interpretacijų įvairove. Projekto organizatoriai įsitikinę, kad festivalyje sau patinkantį kūrinį išgirs įvairiausių muzikos skonių mylėtojai. Čia pasirodysiančių atlikėjų kūryba svyruoja nuo avangardo iki tradicinių, liaudies muzikos ir nebūtinai lietuvių, motyvų. Kolektyvų sudėtyje yra įvairiausių tautybių asmenų: armėnų, lenkų, rusų, lietuvių ir panašiai, todėl kai kurių atlikėjų kūryboje persipynę įvairias kultūras, laikotarpius reprezentuojantys sąskambiai, harmonijos.

Festivalis išskirtinis tuo, kad yra organizuojamas iš idėjinių paskatų, nesiekiant pelno. Projekto organizatoriai viską finansuoja iš savo lėšų bei stengdamiesi įtraukti padėti galinčius draugus, kolegas, artimuosius, kaip, pavyzdžiui, įmonę „Stage Guru“, dovanosiančią profesionalų įgarsinimą bei sceną atlikėjams.

Šis festivalis kitų panašaus pobūdžio renginių kontekste išsiskiria ir tuo, kad čia skambės improvizacinė muzika. Tai yra kuriančio Lietuvos jaunimo pasirodymas, dar viena erdvė saviraiškai.
Po koncertų Bernardinų sode festivalio dalyviai kviečiami persikelti į uždaresnes, mažesnes erdves ir toliau mėgautis džiazo muzika nemokamuose koncertuose, kurie vyks džiazo klube „Jazz Cellar 11“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)