Festivalis vyksta reikšmingoje San Paulo „arterijoje“ – žymiajame Paulistos prospekte. Audiovizualinio meno kūrinius pasirinkta demonstruoti projektuojant ant dėmesį traukiančio išskirtinės architektūros FIESP pastato sienų.

Atidarymo programoje pristatytas lietuvio vizualaus meno kūrinys „Strata“ („Sluoksniai“). Šiame centrinį prospekto pastatą nušvietusiame lietuvio videomeno filme, pasak paties autoriaus, tyrinėjama svarbi ir aktuali audiovizualinio meno tema, atskleidžianti vieną artimiausių vaizdo ir garso sąsajų. Vaizdo ir garso sintezė yra tiesiog pajuntama, o žiūrovas įtraukiamas į sinestetinius potyrius ir išgyvenimus, kai garsas yra matomas, o vaizdas – girdimas.

Das Vegas darbą iki rugpjūčio 28 dienos bus galima pamatyti kartu su kitų menininkų darbais festivalio „File LED Show 2016“ programos dalyje ant parodų rūmų fasado.

Vizualinio meno demonstravimo erdve tapęs FIESP pastatas, priklausantis nacionalinei Brazilijos pramonės konfederacijai, neabejotinai gali būti laikomas kertiniu pasaulinio lygio įtakingiausių finansinių, verslo ir kultūrinių transakcijų centru. Pastate įsikūrusios 133 verslo asociacijos ir 130 000 skirtingų pramonės įmonių atstovybės, kurios visos kartu sukuria net 42% Brazilijos bendrojo vidaus produkto.

Das Vegas

Taip pat šiame pastate įsikūręs Ruth Cordoso kultūros centras, organizuojantis kultūrinius renginius, tarp kurių ir jau 17 kartą rengiamas festivalis „File“ – didžiausias savo žanro meno festivalis Lotynų Amerikoje.

Iki rugpjūčio pabaigos truksiantis meno festivalis, tikimasi, pritrauks per 800 000 žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją