Vakaro programoje, kuri pavadinta „Didvyrio daina“, skambės gražiausios arijos iš tokių operų, kaip „Figaro vedybos“, „Aleko“, „Pelenė“. Tai kūriniai, kurie visuomet pradžiugina širdį ir sielą. Antrojoje dalyje –J. Brahmso Variacijos J. Haydno tema op.56a bei A. Dvořáko simfoninė poema „Didvyrio daina“ op. 111.

Šiuos du kompozitorius vienija tai, kad abu jie – romantikai, didžiausio įkvėpimo sėmęsi praeityje, liaudies muzikoje, bei meistriškai įvilkdavę ją į naujo skambesio rūbus. Tad jų jausmingumas – visiems artimas ir savas, plaukiantis iš pačių širdies gelmių.

Lietuvos melomanams tai bus pirmoji galimybė susipažinti su ekspresyviu ir inovatyviu dirigentu Charles Olivieri-Munroe, kuriam Lietuvoje lankytis ir koncertuoti dar neteko.

Tarptautinė spauda šį muziką vertina dėl gebėjimo savitai interpretuoti slaviškos muzikos repertuarą, aistros kokybiškam ir švariam orkestro skambesiui bei, žinoma, charizmos. Tarptautinė jo karjera prasidėjo įspūdingomis pergalėmis tarptautiniuose konkursuose, svarbiausia iš jų – pagrindinis prizas Tarptautiniame Prahos pavasario muzikos festivalyje (2000 m.). Šiandien Charles Olivieri-Munroe yra svarbus asmuo Prahos muzikinėse organizacijose, Prahos Muzikos akademijoje jis dėsto Jiri Belohlavek dirigavimo fakultete.

Dirigentas yra pasirodęs visuose penkiuose žemynuose, dirigavęs tokiems garsiems pasaulio orkestrams kaip Izraelio, Čekijos, Sankt Peterburgo, Varšuvos, Karališkajam Briuselio filharmonijų orkestrams, Berlyno Deutches Symphonie-Orchester, Monrealio, Danijos radijo, Budapešto, Toronto, Oregono simfoniniams orkestrams. Jau 14-ąjį sezoną Charles Olivieri-Munroe yra vyriausiasis North Czech Philharmonic dirigentas, o praėjusį sezoną tapo ir pagrindiniu Philharmonie Sudwestfalen dirigentu.

Nauji taškai jo kūrybinėje biografijoje šiais metais – Meksiko miesto, Krokuvos filharmonijos orkestrai bei apsilankymas Lietuvoje, diriguojant Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui. Įspūdingi ir dirigento ateities planai – 2013 metų pradžioje dirigentas pirmą kartą diriguos Sidnėjaus simfoniniam orkestrui Sidnėjaus operoje, o 2012 metų lapkritį debiutuos Arena di Verona.

Liudas Mikalauskas, koncerto išvakarėse švenčiantis gimtadienį, yra Lietuvos muzikų sąjungos narys, Kauno muzikinio teatro solistas bei daugelio tarptautinių konkursų laureatas. Taip pat jis ruošia vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Panevėžio ir Klaipėdos muzikiniuose teatruose. Solistas dažnai kviečiamas dainuoti su Lietuvos valstybiniu, nacionaliniu ir Kauno simfoniniais orkestrais, Šv. Kristoforo ir Camerata Klaipėda kameriniais orkestrais. L. Mikalauskas nuolatos koncertuoja Lenkijoje su Varšuvos nacionalinės operos, Poznanės operos teatro, Katovice Filharmonia Sląska, Filharmonia Sudecka simfoniniais orkestrais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją