Šis spektaklis išskirtinis Keistuolių teatro repertuare, nes kaskart į Keistuolių sceną surenka ir bendram tikslui pažaboja jungtinį iš įvairių Lietuvos teatrų sudarytą aktorių kolektyvą. Tai galimybė vienoje scenoje išvysti tiek Keistuolių teatro, tiek kviestinius aktorius: Gabiją Jaraminaitę–Ryškuvienę, Violą Klimčiauskaitę, Rasą Samuolytę, Ievą Stundžytę, Juditą Urnikytę, Aldoną Vilutytę, Dainių Gavenonį, Andrių Kaniavą, Darių Meškauską, Dalių Skamaraką, Ainį Storpirštį, Justą Tertelį, Tomą Žaibų, Vaidotą Žitkų.

Keistuolių teatro aktorius, vaidinantis spektaklyje „Vasarotojai”, Justas Tertelis, kalbėdamas apie spektaklio reikšmingumą teigia: „Kiekvienas naujas darbas augina Keistuolių teatrą. Ir kartais būna kalbos, kad Keistuoliai yra tik tokie ir turi tik kažkokią vieną spalvą, vieną veidą. Aš su tokiais žmonėmis labai ginčyčiausi, nes man tuomet susidaro įspūdis, kad tas žmogus tiesiog nemato Keistuolių teatro spektaklių. Ir kai išgirsti, kodėl Keistuoliai nevaidina suaugusiems arba kodėl jūs tiek mažai vaidinate suaugusiems, o situacija tokia, kad yra begalės suaugusiems skirtų spektaklių. Vienas tokių – „Vasarotojai”.

Aktorė Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė, pasakodama apie šio spektaklio skleidžiamą žinutę žiūrovui teigia: „Neapsimetinėkime geresniais negu esame ir pradėkime nuo to, kad tapsime geresniais tuomet, kai prisipažinsime sau, kokie esame iš tikrųjų bei ko iš tiesų norime iš gyvenimo, o ne kokiais norime būti ar atrodyti kitiems.”

Taigi nors pjesė „Vasarotojai” parašyta XX a. pr., tačiau kūrinyje analizuojamos problemos aktualios ir šiandien.

„Maksimas Gorskis gyveno prieš šimtą metų ir metai bėga, o iš esmės ne daug kas pasikeitė žmonėse, kaip ir ne daug kas pasikeitė visuomenėje. Pjesė yra labai įdomi ir ten yra labai daug žmogiškų dalykų, o Maksimas Gorkis, mano manymu, yra didis sielų žinovas, jis labai gerai išmano žmonių psichologiją ir kaip veikia žmogaus smegenys”, - sako aktorė Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė.

Daugiau aktorių Gabijos Jaraminaitės-Ryškuvienės ir Justo Tertelio minčių apie Keistuolių teatro spektaklyje „Vasarotojai”, kuriamus personažus video reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)