„Seserys“ – pasakojimas apie kilnius, pasiaukojančius žmones, išskirtines asmenybes – aktorę Eleną Žalinkevičaitę-Petrauskienę, jos vyrą, operos dainininką Kiprą Petrauską, pirmąjį D. Pomerancaitės ir jos pusseserės Rūtos Lopianskaitės gelbėtoją Balį Simanavičių.

Juosta filmuota autentiškose Kauno ir Vilniaus vietose. Filmavime dalyvavo Bostono universiteto menų kolegijos profesorė D. Pomerancaitė-Mazurkevič ir K. Petrausko dukra Aušra Petrauskaitė.

Seserys – A. Petrauskaitė ir D. Pomerancaitė-Mazurkevič pasakoja, kaip Danutė atsirado Kipro ir Elenos Petrauskų šeimoje, prisimena kartu praleistus metus, nepaprastą Elenos Žalinkevičaitės-Petrauskienės įtagą ją supantiems žmonėms ir visam Danutės gyvenimui.

Filme atsiskleidžia turtingas, įvairialypis prieškario Kauno muzikinis gyvenimas, taip pat karo audros išblaškytų Pomerancų ir Petrauskų šeimų likimai.

Filmo autorės – režisierė Lilija Kopač ir Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Žydų gelbėjimo ir atminimo įamžinimo skyriaus vedėja Danutė Selčinskaja. Pasak D. Selčinskajos, „Seserys“ kalba apie jaudinamas žmogiškumo apraiškas Holokausto metu ir žmones, kurių atminimas brangus daugeliui Lietuvos žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją