„Pelėjas ir Melisanda“ - tai kūrinys, per savo gyvavimo šimtmetį Lietuvoje atliekamas tik antrą kartą.

Simbolistinės dramaturgijos ir impresionistinės muzikos derinys – „Pelėjas ir Melisanda“ pasakoja keistą vienos šeimos ir į ją papuolusios moters istoriją. Pasiklydusią miškuose Melisandą radęs Golo ją įsimyli ir veda, tik po pusės metų pristatydamas ją savo artimiesiems. Sutuoktiniams persikėlus į vyro namus, jaunoji ima nemažai laiko leisti su Pelėju – jaunesniu Golo broliu. Nepasitikėjimas, pavydas, meilės žaidimai ir simboliai bei nemažai mistikos, - štai iš ko susideda vienas svarbiausių XX a. operos kūrinių.

K. Debiusi - visiems žinomas, tačiau mažai Lietuvoje pažintas menininkas. Ilgai ieškojęs istorijos savo operos idealo sumanymams įgyvendinti, jis pasirinko žymaus dramaturgo, simbolisto Moriso Meterlinko pjesę ir pavertė ją legenda. Nors tarp menininkų buvo kilęs nemažas konfliktas ir M. Meterlinkas „Pelėją ir Melisandą“ išvydo tik praėjus porai metų po kompozitoriaus mirties, rašytojas negalėjo paneigti K. Debiusi talento: „Šiuo atveju aš visiškai klydau, o jis buvo tūkstantį kartų teisus“.

Generalinės repeticijos metu, scenoje buvo galima išvysti tokius solistus, kaip Jurgita Adamonytė, Jovita Vaškevičiūtė, Lina Dambrauskaitė, Liudas Norvaišas, Giuseppe Fillianoti, Yevgeny Ulanov bei Tadas Girininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)