Kaip rašoma pranešime spaudai, „Art Revolution Taipei“ – viena stipriausių ir ilgiausiai vykstančių meno mugių Azijos šalyse. Šiemet ją aplankė daugiau nei 18 000 lankytojų, parduota 92% eksponuotų darbų. V. Laisono paveikslas „Krioklys“ buvo įsigytas dar prieš pagrindinį renginį, kuomet miesto galerijose vyksta išankstinės darbų peržiūros, skirtos meno kolekcionieriams.

„Šį paveikslą laikiau nelaimingu ir iki šiol prisimenu nemalonią su juo susijusią istoriją.“ – pasakojo tapytojas. „Jį nutapiau pernai. Iš pradžių paveikslą norėjo įsigyti viena lietuvė verslininkė. Išsiunčiau jai darbą, kad pasižiūrėtų, kaip šis tinka namuose. Po kiek laiko klientė pareiškė, kad darbas jai atrodo niekuo neypatingas ir nevertas mano kainos bei pareikalavo padaryti didelę nuolaidą.“ – prisimena V. Laisonas. Su tokiomis sąlygomis jis nesutiko ir apskritai atsisakė parduoti šį darbą. Iš šio paveikslo dailininkas jau nieko nebesitikėjo, tačiau po metų Taivane jis buvo parduotas už penkis kartus didesnę sumą.

Biržiečiui tapytojui – tai pirmoji tarptautinė meno mugė. Į ją menininkas buvo pakviestas pačių „Art Revolution Taipei“ organizatorių dėka. Pastebėję V. Laisono darbus internete, jie atsiuntė asmeninį kvietimą dalyvauti atrankoje. „Labiausiai esu susikoncentravęs į kūrybą, todėl aktyviai nesidomiu, kokiuose konkursuose ar parodose dalyvauti. Neturiu ir vadybininko ar galerijos, kuri mane atstovautų, o su užsakovais iš užsienio šalių padeda kontaktuoti dukros. Toks įvertinimas buvo netikėtas ir labai nudžiugino.“ – sakė V. Laisonas.

Dar prieš paskelbiant parodos laureatus, interviu su V. Laisonu tapo pagrindine populiaraus vizualinio meno žurnalo „Dpi Magazine Taiwan“ istorija, o jo darbas papuošė leidinio viršelį.

2018-ais vyksiančioje „Art Revolution Taipei“ parodoje biržiečiui suteikta teisė eksponuoti iki 15 savo darbų. Organizatoriai žada pasirūpinti tiek paveikslų eksponavimu, tiek jų siuntimo išlaidomis. V. Laisonas prasitarė, kad nudžiugtų, jei atsirastų privatus rėmėjas, kuris paremtų jo paties, ne tik jo darbų, dalyvavimą parodoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)