Koliažai ir ansambliažai – parodos autoriui artimos technikos, kurios kūrybai pasiūlo šiandienio pasaulio įvykių ir vaizdų citatas. Šių citatų interpretacijos koliažuose atkreipia dėmesį į vartotojiškos kultūros blizgesį. Mada, rampų šviesa ir reklama – atsikartojantys motyvai „surinkti“ gatvėse: „Naktį išeinu fotografuoti arba rinkti daiktus koliažams. Jiems panaudoju viską, ką randu,“ – pasakoja autorius.

Koliažuose ryškus juokas ir ironija yra tai, kas padeda jų autoriui išgyventi. „Jei nemokėčiau juoktis, manęs jau nebūtų tarp gyvųjų“, – atvirauja Andrejus ir priduria, kad kūrybą jis sieja su kalbėjimu apie viltį. „Nenoriu kalbėt apie blogį, jo ir taip labai daug. Mačiau gyvenime daug baisių dalykų. Man nepatinka tai, kas dabar vyksta pasaulyje“, – dalijasi išgyvenimais autorius.

Projekto „Padainuok man labanakt“ vadovė Ieva Petkutė sako, kad visuomenę pirmiausiai galbūt domintų faktas, kad Andrejus yra benamis. „Natūralu, kad jo aplinka turi didelę įtaką kūrybai. Vis dėlto benamystės situacija nėra nei įgimta, nei pastovi – menininkas randa terpę kūrybai ir tuomet, kai gyvenimas nelepina. Parodos autorius turi išskirtinę menininko nuojautą – forma, kompozicija, visuma, vizualaus pasakojimo dėlionė Andrejaus darbuose gimsta natūraliai. Ir ši visuma nepalieka žiūrovo abejingo“, – pasakoja I. Petkutė

Paroda kino centre „Skalvija“ yra pirmoji personalinė A. Kibisovo kūrybos paroda.

Paroda veiks iki spalio 5 d. Pagrindinė projekto „Padainuok man labanakt“ paroda, prie kurios tiesiogiai prisidėjo apie 80 benamių ir skurdą patiriančių žmonių iš Lietuvos ir Didžiosios Britanijos, eksponuojama Nacionalinėje dailės galerijoje iki šių metų spalio 9 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją