Parodų atidarymai ir susitikimai su autore vyks birželio 7-ąją prie „Gobis/Lauko ekspo“ paviljono (Gedimino pr. 13) ir birželio 9 dieną M. K. Čiurlionio namuose.

N. Aušrienė mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, Vilniaus dailės akademijoje, keletą metų naudojosi Čikagos meno instituto keramikos degimo krosnimis. Liuteronų teologijos mokykloje įgijo teologijos specialybę, pagal kurią dirba ir šiandien.

„Prisilietimo prie šlapio porceliano jautrumas, išdžiūvusio sauso molio trapumas tampa lengva siekiamybe, neįpareigojančia galutiniam rezultatui, virstančiam vaza ar skulptūrine užuomina. Lipdymas - tarsi žaidimas, lengvu spustelėjimu formuojant pojūčius ar viziją arba gyvenimą, aštriomis ar plaukiančiomis linijomis. Neįprasminant minties ir temos, tik akies ir piršto vedimu lipdant kūno įlinkius, kriauklės spiralės briaunas. Kaip pasakė vienas bičiulis, sprigtelėjus – nesudužtų, nes užgrūdinta ugnyje, aplieta stiklo glaistu, tampriai susijungusiu su porceliano šuke. Taip, kaip ir su gyvenimu...“, - paslaptingai kalbėjo menininkė.

Paroda „Gobis/Lauko ekspo“ paviljone veiks iki liepos 7 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)