Dvare jau prieš mėnesį spėjo įsikurti seniūnija, biblioteka, Leipalingio krašto muziejus ir bendruomenė, bet tik šiandien Druskininkų savivaldybės vadovai ir Kultūros paveldo departamento generalinė direktorė Diana Varnaitė iškilmingai perkirpo atidarymo juostelę, o miestelio parapijos klebonas kun. Paulius Marčiulionis pašventino pastatą.

Leipalingio dvaras buvo pastatytas 1830 metais, o kapitalinis remontas pastarąjį kartą jame buvo atliktas 1986 metais, kai dvaro pastate veiklą vykdė mokykla. Šį kartą jis rekonstruotas už Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas, bet beveik milijono eurų visam pastatui nepakako, todėl Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas žada ieškoti investuotojų, kurie norėtų prisidėti prie unikalaus pastato rūsių ir rytinio fligelio atnaujinimo.

Leipalingio seniūnijos specialistė Lijana Kubilienė ir vietos bendruomenės pirmininkė, seniūnaitė Žaneta Krivonienė džiaugiasi, kad atnaujintas dvaras yra pritaikytas bendruomenės poreikiams – čia vyks svarbiausi miestelio renginiai. O į Leipalingį užklystantys turistai pradėjo lankyti rekonstruotą dvarą anksčiau nei jis buvo oficialiai atidarytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)