„Buvau ne šiaip pradedantis rašytojas, bet ką tik išleidęs bestselerį. Turėjau pasitikėjimo savo jėgomis. O redaktorė pasako, kad nėra skaičiusi blogesnės knygos. Tačiau ji taip pat sakė ir apie pirmąją mano knygą, todėl per daug nesijaudinau“, – su mugės lankytojais buvo atviras
steampunk žanro Lietuvoje pradininkas.

2013 metų geriausią lietuvišką knygą„Vilko valanda“ išleidęs A. Tapinas neabejoja, kad „Maro diena“taip pat sulauks didelio skaitytojų dėmesio. Tiksliau, tik pasirodžius romanui autorius sulaukė pirmųjų atsiliepimų, kurie buvo nuteikiantys optimistiškai.

„Norėjau parašyti išskirtinai greitai skaitomą knygą. Todėl iš kai kurių žmonių jau sulaukiau skundų, kad sugadinau jiems savaitgalį, nes jie negalėjo nustoti skaityti ir nemiegoję ėjo į darbus. Vadinasi, mano vargas davė apčiuopiamus vaisius“, – džiaugėsi A. Tapinas.

Beje, kalbant apie skundus. Romano autorius, knygoje aprašęs ne tik kokainą vartojančio Vladimiro Lenino personažą, bet ir švarcnegeriško būdo Žemaitę, iš vieno skaitytojo sulaukė net aštuonių puslapių laiško su faktinėmis klaidomis, kurios esą neatitinka istorinės tikrovės.

Antrojoje Akmens ir Garo Miesto ciklų knygoje skaitytojas panardinamas į paslapčių ir nuotykių virtinę kitokio XX amžiaus pradžios Vilniuje, Kaune, Konstantinopolyje ir Londone. Knygoje veikia istorinės asmenybės, kurios pateikiamos kitoje šviesoje. Taip literatūros klasikė Žemaitė tampa žvalgų vade, o kompozitorius M. K. Čiurlionis – paslaptingame bokšte užsidariusiu muziką valdančiu magu.

„Sugriauti miestai, matematiniai kodai ir anapusinio pasaulio būtybės. Tikiuosi, kad skaitytojui šis vaizduotės žaidimas patiks“, - dar prieš pristatymą vylėsi A. Tapinas.

Apie didžiulį susidomėjimą antruoju autoriaus romanu bylojo tai, kad visi norintieji pasiklausyti A. Tapino pasakojimų, netilpo į „Litexpo“ rūmų salę. Todėl pristatymą vedęs Aidas Puklevičius juokavo, kad trečiąją knygą jam turbūt teks pristatyti „Siemens“ arenoje.

A. Tapino knygos „Maro diena“ pristatymas Vilniaus Knygų mugėje - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)