Jų kūrybiškumas, atradimai ir kova už savo teises suteikė pokyčių ir naujovių socialiniam ir kultūriniam gyvenimui. Jos nenujautė, kokios svarbios tos pastangos bus Gruzijos ateities kartoms ir tikriausiai net neįsivaizdavo, kad praėjus dešimtmečiams bus taip domimasi jų likimais.

Nuo XIXa. pabaigos, sustiprėjus naujiems socialiniams ir politiniams judėjimams, Gruzijos moterys įgijo balsavimo teisę, buvo renkamos į Steigiamąjį pirmosios Gruzijos Demokratinės Respublikos (1918-1921) suvažiavimą, siekė išsilavinimo Europos universitetuose ir aktyviai kovojo už moterų politines, socialines ir pilietines teises.

Paroda supažindina su Gruzijos moterimis, kurios kūrė geresnę ateitį ne tik Gruzijos moterims, bet ir vyrams.

Parodos organizatorius Gruzijos ambasada Lietuvos Respublikoje. Paroda skirta Gruzijos Nepriklausomybės atkūrimo 25-osioms metinėms.

Biografinė medžiaga ir fotonuotraukos surinktos Heinrich Boell fondo Pietų Kaukazo regioniniame biure iš įvairių muziejų, valstybinių ir privačių archyvų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją