Nuo Roberto Pattinsono masturbacijos scenos juostoje „Little Ashes“ iki iš tiesų gluminančių scenų filme „Realm of Senses“ – autentiškas seksas vis šiaip ne taip randa kelią į didįjį ekraną.

Tik tas kelias tikrai nėra lengvas. Tam, kad patektų į kino teatrus, kai kurie filmai turėjo visai atsisakyti sekso scenų stambiu planu ar rinktis ne tokius išraiškingus kadrus. Kol filmų nebuvo galima žiūrėti namuose, kai kurie kino teatrai rodydavo pornografines juostas, tačiau kai kuriems laimingiesiems pavyko praslysti pro cenzūrą.

Labai daug priklauso nuo amžiaus cenzo. Kartais tam tikros scenos iškerpamos, kad X reitingo (S kategorijos) filmas taptų R kategorijos (tinkamas nepilnamečiams su suaugusiųjų palyda) filmų. O tam tikrose šalyse X kategorijų filmus iš viso draudžiama rodyti kino teatruose.

Net ir tokios populiarios juostos kaip „RoboCop“ Jungtinėse Valstijose turėjo pasistengti, kad jų reitingas tiktų kino teatrams, nors tokie filmai šalyje oficialiai ir nėra draudžiami. Tiesiog dauguma kino teatrų gali atsisakyti juos rodyti, o reiškia mažesnį pelną.

Tikras seksas kine sudėtingas ir ne vien dėl platinimo aspektų. Štai režisierius Gasparas Noe pripažino, kad aktoriui, kai jį stebi visa filmavimo komanda, pasiekti ir išlaikyti erekciją praktiškai neįmanoma.

Nelengva ir tiems aktoriams, kurie realiame gyvenime turi antrąją pusę ar šeimą – mažai kas nori dėl darbo būti „neištikimu“, o pats G. Noe prisipažįsta: „Taigi nusprendžiau, kad vaidmenims, kuriems teks sekso scenos, rinktis antrųjų pusių neturinčius aktorius, taip žymiai paprasčiau“.

Prancūzų juostoje „Stranger By the Lake“ tikru seksu užsiima du vyrai, tačiau pačiose atviriausiose scenose juos pakeitė dubleriai, kurie iš tikrųjų atliko lytinį aktą.

Filme Michelį vaidinantis aktorius Christophe‘as Paou patvirtino, kad juos vadino tiesiog „dubleriais“.

Jo partneris juostoje, vaidinęs Francką, Pierre‘as Deladonchamps‘as pridūrė: „Mes mylėjomės, tada sustojome, atėjo tie vyrukai, mus pakeitė ir padarė tai už mus. Ta diena, kai susipažinau su savo daikčiuko dubleriu, buvo iš tiesų labai smagi: Pierre‘ai, leisk tave supažindinti su tavo peniu“.

O režisierius Alainas Guiraudie ir pats įsitraukė į nuogas linksmybes. P. Deladonchamps‘as atviras: „Taip, jis įsitraukė. Taip pat ir per repeticijas, tiesiog norėjo, kas jaustumėmės patogiau, labiau atsipalaidavę. Tiesą sakant, jis yra filme. Jis pirmasis žmogus, kurį mano personažas susitinka paplūdimyje. Jis pats natūralistas. Žinote, kai pats susidūriau su nuogumu prieš kameras, raminau save, kad „tai tik kostiumas, tai ne aš“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)