Nemėgstantis atvirauti kūrėjas šįkart pranoko pats save – visame pasaulyje jau ryt į kino ekranus atkeliausiantis filmas yra gaubiamas paslapties ir slepiamas po devyniais užraktais. Užuominomis su gerbėjais bendraujantis režisierius vis labiau kursto smalsumą ir žadina norą pamatyti „Prometėją“ bei užsimena apie galimą filmo tęsinį. Į filmavimo aikštelę priviliojęs gražuolę aktorę Charlize Theron, Guy Pearce, Noomi Rapace ir karjeros šuolį išgyvenantį Michaelą Fassbenderį režisierius filmavimo aikštelę pavertė tikrų tikriausia kosmine planeta, stebinusia net visko mačiusius aktorius.

1. Filmo dekoracijos buvo tokios masyvios, jog režisierius R. Scottas aktoriams pasiūlė kelias dienas pagyventi filmavimo aikštelėje – apžiūrėti ir susipažinti su būsima jų „gyvenimo“ vieta. Tačiau, laikantis saugumo sumetimų, šios idėjos buvo atsisakyta.

2. Anot režisieriaus, jis negalintis pakęsti filmų tęsinių, todėl sugalvojo sukurti juostos „Svetimas“ (orig. „Alien“, 1979) priešistorę. Vėliau ši idėja transformavosi į atskirą filmą, kurio veiksmas vyksta toje pačioje visatoje kaip ir juostos „Svetimas“. „Nors filmą „Svetimas“ galimą būtų pavadinti „Prometėjo“ atspirties tašku, nenorėčiau lyginti jų, kadangi naujasis filmas atveria duris į naują istoriją. Visgi ištikimiausi juostos „Svetimas“ fanai naujame filme ras jo užuomazgas ir tam tikrus ženklus, kuriuos netrukus pamatysite kine“, - kalbėjo režisierius, atvirai mėgaudamasis tuo, jog grįžo prie jo širdžiai mielo kino žanro.

3. Į 2091-uosius nukeliantis filmo veiksmas vyksta planetoje LV-223, nuo Žemės nutolusioje per 3200 trilijonų kilometrų. Filmų „Svetimas“ bei „Svetimi“ (orig. „Aliens“, 1986) veiksmas vyko netolimoje LV-426 planetoje.

4. Iš pradžių, 2010-ųjų gruodį, darbinis filmo pavadinimas buvo „Rojus“ (orig. „Paradise“). Vėliau filmas įgavo pavadinimą „Prometėjas“. Taip režisierius R. Scottas nutiesė paralelę į graikų mitus, kuriuose Prometėjas buvo titanu, iš dievų pavogusiu ugnį ir davusiu ją žmonėms, bet už tai nubaustu prikaustant prie uolos.

5. Iš vis juostoje matoma apie 1300 kadrų su specialiaisiais efektais.

6. Akorė Charlize Theron prisipažino, jog jai teko sunki užduotis filmuotis veiksmo scenose. Šių scenų filmavimui koją pakišo ne tik intensyvus aktorės rūkymas, tačiau ir 14 kilogramų sveriantys batai, kuriais avint jai teko bėgti smėliu. „Iš pradžių nuolat klupau, kritau į smėlį ir keikiau save bei visą filmavimo komandą“, - prisiminė po šios scenos filmavimo mėlynėmis nusėta aktorė.

7. Filmuojant juostą režisierius R. Scottas ir scenaristas Damonas Lindelofas nusprendė kompiuterinės grafikos galimybes naudoti tik minimaliai. Todėl CGI technologija (angl. computer-generated imagery, liet. kompiuteriu sukurti vaizdai) buvo naudojami tik kosminėse filmo scenose. Savo pasirinkimą režisierius motyvavo tuo, jog dažnai prisimena režisieriaus ir specialiųjų efektų meistro Douglaso Trumbullo patarimą – „jeigu kažką gali padaryti gyvai, tai ir padaryk gyvai“.

8. Iš pradžių R. Scottas net nesvarstė galimybės filmą kurti 3D formatu, tačiau leidosi perkalbamas operatoriaus Dariuszo Wolskio, įtikinusio režisierių, jog 3D filmai kuriami taip pat greitai ir paprastai. Kadangi filmavimas 3D formatu reikalauja didesnio šviesos srauto ir geresnio apšvietimo, filmo spalvinė gama į tamsią ir kiek niūroką aplinką buvo pakoreguota kompiuteriu jau montuojant juostą.

9. „Svetimų“ serijos filmuose androidų vardai suteikti abėcėlės tvarka – Ash (filme „Svetimas“), Bishop (filmuose „Svetimi“ bei „Svetimas3“), Call (filme „Svetimas. Prisikėlimas“). „Prometėjas“ pratęsia šią tradiciją – Michaelo Fassbenderio įkūnijamo androido vardas Deividas.

10. Techniškai sudėtinga laiko pradžios scena, pradedanti filmą, Islandijoje buvo filmuojama net dvi savaites, kol filmavimo grupė įvykdė tai, ką norėjo išvysti režisierius.

Paslaptingiausiu 2012-ųjų filmu vadinamas „Prometėjas“ žmonijos paslaptis Lietuvoje atskleis jau birželio 8 dieną.

Naujausia medžiaga apie filmą:

Interviu su Charlize Theron ir kadrais iš filmo:

Naujausias filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)