Filmo „Gelbėk mus nuo pikto“ kūrėjai rėmėsi dabar jau policininko darbą palikusio R.Sarchie 2001-aisiais išleistu memuaru „Beware the Night“, kurį jis rašė padedamas rašytojos ir žurnalistės Lisos Collier Cool. Žinoma, prieš pasiekdama kino ekranus istorija neišvengė pakitimų. „Žiūrovai pamatys tikrą Sarčį, galės pajausti, kaip jis mąsto, atpažinti, kaip jis kalba, pamatyti ką jis daro ir kaip keičiasi jo asmenybė. Tačiau pagrindinė siužeto linija daugiausia pramanyta, privalėjome taip pasielgti, kad iš šios puikios istorijos pavyktų geras filmas“, – Complex.com sakė režisierius Scottas Derricksonas.

Kiek filme tikrovės apart to, kad pagrindinis herojus buvo sukurtas pagal tikrąjį Ralphą Sarchie? Pasak „The Week“apžvalgininkų, tiek knygoje, tiek filme labai daug religinių apraiškų, mat būtent tikėjimas Dievu – pagrindinis šio policininko ir demonologo variklis. Nors R.Sarchie aprašo esąs tvirtas ir nepalenkiamas, jis pabrėžia, kad svarbiausia jo misija – padėti žmonėms. Už tai jis nereikalauja jokio atlygio, tačiau leidžia suprasti, jog net ir prašomas nesivaiko vaiduoklių ir vertina savo darbą labai rimtai. R.Sarchie knygoje taip pat paaiškina, kas nutinka, kai žmonėms pasirodo demonai ir kodėl jie pasirenka būtent tokius apraiškos būdus. Šie bus ypač vaizdingai atskleisti filme „Gelbėk mus nuo pikto“. Taip pat atitinka, jog ir filme, ir gyvenime R.Sarchie blogio dvasias vaiko ne vienas, o su partneriu kunigu. Jie dirba pasitelkę maldą, šventintą vandenį, kryžių ir kitus šventus atributus.

Internete galima anglų kalba išvysti vaizdo klipą, kuriame pats R.Sarchie pasakoja apie savo darbo subtilybes. Penkiolikos minučių filmuke parodomos kelios scenos iš vieno jo su kolega atliktų egzorcizmų. Taip pat vertindami su demonais kovojančio policininko darbą pasisako jo artimieji:

Šiurpą keliančioje režisieriaus Scotto Derricksono juostoje „Gelbėk mus nuo pikto“ pagrindinis seržanto Ralfo Sarčio vaidmuo teko filmuose „Hana“ bei „Keliautojo laiku žmona“ matytam aktoriui Ericui Banai.

Kovą su Niujorke paniką sėjančiomis demoniškomis jėgomis filme „Gelbėk mus nuo pikto“ Lietuvos žiūrovai išvys nuo rugsėjo 5 dienos.

Filmo „Gelbėk mus nuo pikto“ anonsas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)