Pranešama, jog specialiosios policijos pajėgos konfiskavo filmavimams skirtus 85 veikiančius automatinius šautuvus, kurie, kaip paaiškėjo, naudojami karinėje pramonėje.

Anot "US Magazine", teigiama, jog ginklai Vengrijos sostinę pasiekė privačiu lėktuvu, o jų gavėju pasirodė esąs verslininkas, bendradarbiavęs su juostos kūrėjais ir slepiantis savo tapatybę. Skandalas kilo tuomet, kai tikrinant ginklus lydėjusius dokumentus buvo išsiaiškinta, jog veikiantys automatiniai šautuvai dokumentuose tėra įvardijami kaip ginklų kopijos, tokiu būdu siekiant ginklus nelegaliai įvežti į šalį.

Pranešama, jog kovos su terorizmu Budapešto policijos skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą, siekdamas nustatyti ginklų tiekėją bei suklastotų dokumentų kilmę bei apklausė filmavimo grupės narius, aplenkdami pagrindinį vaidmenį filme atlikusį ir vienu iš filmo prodiuserių tapusį Bradą Pittą.

Ginklų skandalas buvo ne vieninteliu filmą lydėjusiu nemalonumu. Skelbiama, jog nufilmavus juostą „Pasaulinis karas Z“, kino studija „Paramount“ liko ne itin patenkinta juostos finalu, tad skyrė net 7 savaičių laikotarpį perfilmuoti kai kurias filmo scenas. Spėjama, kad ypatingai ilgas laikotarpis perfilmavimams, kurio užtektų nufilmuoti daugeliui Holivudo kuriamų filmų buvo skirtas neatsitiktinai – spėliojama, jog juostos kūrėjams teko perfilmuoti ne tik „Pasaulinis karas Z“ finalą, tačiau ir daugelį kitų studiją netenkinusių fragmentų.

Juostos kūrėjams artimi šaltiniai teigia, jog viena iš perfilmavimo priežasčių tapo režisieriaus Marco Forsterio patirties trūkumas kuriant tokio žanro filmus bei nepakankamas pasiruošimas filmavimams, įtakotas kino studijos „Paramount“ skubėjimu ir juostos kūrėjų spaudimu filmą į didžiuosius kino ekranus išleisti iki 2012-ųjų metų Kalėdų.

Šlubuojančio scenarijaus finalas „gydymui“ buvo atiduotas į Damono Lindelofo, populiaraus televizijos serialo „Dingę“ (orig. „Lost“) bei Ridley Scotto filmo „Prometėjas“ scenarijaus autoriaus rankas. Siekiant pagelbėti nespėjančiam perrašyti scenarijaus D. Lindelofui į pagalbą atėjo Drew Goddardas, „Namo girios glūdumoje“ režisierius.

Dar daugiau - dėl kūrybinio proceso nesutarimų filmavimo eigoje filmą „Pasaulinis karas Z“ paliko Oskaru apdovanotas operatorius Robertas Richardsonas bei garsus prodiuseris Colinas Wilsonas.

Tačiau, nepaisant filmavimą lydėjusių sunkumų ir nesklandumų, pirmasis filmo treileris signalizuoja apie kokybišką, įtempto siužeto siaubo ir veiksmo trilerį, kurio centre atsiduria Bradas Pittas. Žmonija ties išnykimo riba. Bet kaip nugalėti priešą, kuris jau yra negyvas...

Filmas kino teatruose pasirodys birželio 21 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją