Naujoje juodojoje komedijoje pagrindinį vaidmenį sukūrė Nicolas Cage, už tai nominuotas „Auksiniuose gaubliuose“. „Sapnų scenarijus“ – tai istorija apie niekam neįdomų dėstytoją, kuris išgarsėja per naktį, nes ima sapnuotis milijonams žmonių visame pasaulyje. Tiesa, staigi šlovė greitai apkarsta.

„Būna gyvenime, kai žmonės draugauja, ir mergina susapnuoja savo vaikiną su kita mergina, ir pabudusi ryte būna blogos nuotaikos – neva, jis buvo neištikimas. Iš tiesų, šis filmas gerai parodo, kokią galią turi tai, kaip mes vertiname sapnus. Ypač antroji filmo dalis, kurioje komedija įgauna siaubiako elementų“, – savo įspūdžiais po seanso intrigavo Orijus. Eidamas į kino teatrą kelionių žurnalistas manė, jog visai smagu, kai tave sapnuose regi visas pasaulis, bet siužeto atomazga jam leido suprasti, jog ne: „Iš tiesų istorija nustebino, jaučiuosi sutrikęs – filmas suteikė erdvės gilesniems pamąstymams.“

Renginio akimirkos – galerijoje:

Ne vieną šimtą garsenybių per savo karjerą kalbinęs Orijus teigė, kad naujasis filmas – puikus šaržas to, kas iš tiesų vyksta šiuolaikinėje visuomenėje: „Tame daug netikrumo – žmonės, kurie neturėjo draugų, niekam nerūpėjo, ir staiga tampa populiarūs, nebeatsigina naujų bičiulių. Bet yra toks posakis – tie, kurie stovi pirmoje eilėje kai tave karūnuoja, plos dar garsiau, kai tau kirs galvą. Tad išgarsėjus reikia tai prisiminti, o ne susireikšminti, nes gali būti, kad po dienos būsi atšauktas.“

Orijus Gasanovas paauglystėje dažniausiai sapnuodavo, jog krenta. Pastaruoju metu jis pastebėjo, jog ypač prasti sapnai, košmarai, jį kamuoja, jei vakarienei buvo patiekta raudona mėsa. „Tam tikra prasme galiu sapnus valdyti – neprisivalgydamas mėsos vakare“.

Premjeroje dalyvavusi kultūros komunikacijos specialistė Stefanija Jokštytė atkreipė dėmesį į tai, kad naujasis studijos „A24“ pristatomas filmas – itin kompleksiškas kūrinys: „Tikėjausi visiškos komedijos, bet čia tilpo ir liūdesio, ir siaubo, ir fantastikos elementų. Labai patiko gera filmo nuotaika, džiaugiausi nuostabiu vertimu“, – komentavo vilnietė, savo atsiliepimą pratęsusi Andy Warholo citata. „Warholas yra pasakęs, kad „ateityje kiekvienas sulauks savo penkiolikos minučių šlovės, tai šis filmas būtent apie tai ir kaip su tokia šlove susitvarkyti – manau, tai gera mokomoji medžiaga dirbantiems komunikacijos ir rinkodaros srityse.“ S. Jokštytė negailėjo komplimentų ir naujame amplua pasirodžiusiam N. Cage: „Jo personažas man pasirodė jautrus, netgi susitapatinau su juo – niekada nemaniau, kad tai įmanoma.“

„Turiu pasikartojantį košmarą – sapnuoju, kad pabundu ir esu vazoninė gėlė, pastatyta skersvėjyje, ir niekas manęs negirdi“, – paklausta, ar pačiai tenka sapnuoti neįprastus scenarijus, atviravo premjeroje apsilankiusi S. Jokštytė.

„Kai susapnuoji kokį pažįstamą ir jį sapne, tik sapne, pamilsti, o kitą dieną ji susitinki, būna labai nejauku, ima lįsti įvairiausios mintys – todėl žiūrėdama šį filmą aš iš tiesų labai įsijaučiau į ekrane vykstančią istoriją“, – atviravo stilistė Milda Metlovaitė. Moteris juokėsi, kad iki šiol Nicolas Cage nebuvo jos mėgstamiausias aktorius, bet „Sapnų scenarijus“ ir pagrindinis personažas atrodė lyg parašyti būtent jam.

Pižamų vakarėlis sostinėje – pirmasis iš dviejų „Sapnų scenarijaus“ premjerinių seansų šią savaitę. Gruodžio 15 d. Kauno kino teatre „Romuva“ filmą pristatys sapnų tyrinėtoja Rita Banienė, ketinanti atskleisti įdomių detalių apie tai, kas mūsų smegenyse ir pasąmonėje vyksta miegant, ir kaip į tai reaguoti nubudus.

Komedijos apie sapnų galią ir cancel kultūros grėsmes režisierius – norvegas Kristoffer Borgli. „Sapnų scenarijų“ nuo šio penktadienio kino teatruose rodo „Kino Pavasaris Distribution“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją