Tačiau žiūrėdamas į būsimus naujųjų metų filmus šiek tiek nuliūdau, nes atrodo, kad tai bus vieni nykiausių kino metų, kokius atsimenu. Na, COVID-19 sukeltas pandemijos laikotarpis nėra geras pavyzdys, nes tada kino industrija tiesiog bandė visais įmanomais būdais išlikti, todėl ir trūko gerų filmų bei žanrų įvairovės. Bent jau kalbant apie didesnių studijų filmus.

Žinoma, 2024 metais irgi yra ko laukti, todėl išrinkau dešimt mane labiausiai suintrigavusių pavadinimų. Gal jie ir nuvils, bet kol kas, mano nuomone, tai bus ryškiausi bei labiausiai žiūrovų aptariami metų projektai. Šiame sąraše bus kalbama apie blokbasterius, kuriuos geriausia žiūrėti kino salėje, nes, kaip mes visi žinome, kinas suteikia daugiau magijos ir žymiai didesnius įspūdžius, kurių žiūrovas elementariai nepatirs gulėdamas ant sofos priešais televizorių namuose.

KINE 2024 METAIS LAUKIAMŲ FILMŲ TOP 10:

„Kopa. 2 dalis“ (angl. „Dune. Part 2“), rež. Denis Villeneuve

Pirmoji 2021 metais pasirodžiusi Franko Herberto romanų ciklo „Kopa“ (angl. „Dune“) dalis buvo vienas iš ryškiausių pastarųjų kelerių metų kino reginys, todėl su nekantrumu laukiu ir antrojo filmo, kuris žada dar labiau įtraukti į šią įspūdingą bei itin turiningą visatą.

Po pirmos dalies pasirodymo liko dar ir nemažai neatsakytų klausimų, todėl tikiuosi, kad nauji įvykiai bei veikėjai tik dar labiau praplės šį pasakojimą, kuris ir taip yra itin sunkiai adaptuojamas. Tačiau, kaip bebūtų, Denisui Villeneuve‘ui pavyko išties deramai ekranizuoti šį literatūrinį kūrinį.

Prie projekto prisijungė dar ir keli talentingi aktoriai kaip Florence Pugh, Austinas Butleris, Lea Seydoux ir Christopheris Walkenas.

Filmo premjera: 2024-03-01

„Džokeris 2“ (angl. „Joker: Folie à Deux“), rež. Todd Phillips

Visiškai netikėtai vienų iš didžiausių 2019 metų kino hitų tapęs, šis komedijų aso Toddo Phillipso filmas sužavėjo žiūrovus savo niūrumu, paliestomis itin aktualiomis socialinės temomis ir nepriekaištingu aktoriaus Joaquino Phoenixo pasirodymu, kuris galiausiai jam atnešė „Oskarą“. Ir nors juosta neturėjo beveik nieko bendro su „DC“ komiksais be kelių siužetinės linijos metu paminėtų personažų vardų ir Gotemo miesto, tai nesutrukdė jai susižerti milijardą dolerių.

Būtent tokie finansiniai rezultatai ir paskatino studiją „Warner Bros“ imtis tęsinio, kuris pateiks bene didžiausią staigmeną – miuziklo pavidalą. Jis, manau, labai supykdys pirmosios dalies gerbėjus. O man, žmogui, kuris dievina miuziklus, bus tiesiog labai smalsu pasižiūrėti, kaip pavyko jį sukurti. Filme vaidins ir Lady Gaga, kuriai atiteko Harlės Kvin vaidmuo, tai dar labiau skatina laukti šios juostos pasirodymo kine.

Filmo premjera: 2024-10-04

„Nosferatu“ (angl. „Nosferatu“), rež. Robert Eggers

Tikėtina, kad daug kas iš jūsų yra girdėjęs apie 1922 metų klasikinį nebyliojo kino šedevrą „Nosferatu. Siaubo simfonija“ (angl. „Nosferatu: A Symphony of Horror“), kuris buvo sukurtas remiantis legendinio Bramo Stokerio romano „Drakula“ (angl. „Dracula“) motyvais. Taip pat 1979 metais legendinis vokiečių režisierius Werneras Herzogas pristatė pirmąjį šio žymaus filmo perdirbinį, o 2000 buvo pasirodęs pseudo-biografinis projektas „Vampyro šešėlis“ (angl. „Shadow of the Vampire“) apie 1922 metų juostos kūrimo užkulisius.

Ir dabar, praėjus geram šimtmečiui nuo originalo pasirodymo, talentingas režisierius Robertas Eggersas, kurio darbai „Ragana“ (angl. „The Witch“), „Švyturys“ (angl. „Lighthouse“) ir „Vikingas“ (angl. „The Northman“) kalba patys už save, sukūrė šios šiurpios istorijos versiją. Žinant šį kūrėją, bus labai nejaukus, simbolizmo persmelktas ir tiesiog kraupiai atviras reginys.

Filmo premjera: 2024-12-25

„Furioza: Pašėlusio Makso saga“ (angl. „Furiosa: A Mad Max Saga“), rež. George Miller

Kai 2015 metais žiūrovus pasiekė savotiškas legendinės „Pašėlusio Makso“ (angl. „Max“) trilogijos filmas (angl. reboot), kino juosta akimirksniu tapo kultine. Tai buvo vienas įspūdingiausių ir būtent kino teatruose geriausiai savo galingą potencialą sugebančių atskleisti reginių, kuris, deja, nepateisino kūrėjų užsibrėžtų finansinių lūkesčių. Tačiau apdovanojimų lietus, puikūs žiūrovų įvertinimai bei kino profesionalų pagyros galiausiai privertė studiją „Warner Bros.“ duoti šansą filmo pratęsimui, kuriam sukurti prireikė beveik penkerių metų.

Tačiau tai nebus 2015 metų juostos tiesioginis pratęsimas, o šio pasakojimo priešistorė, kuri irgi žada įspūdingą specialiųjų efektų prifarširuotą kelionę postapokaliptinio pasaulio fone. Na, o vietoje Charlize Theron ir Tomo Hardy pagrindinius vaidmenis atliks Anya Taylor-Joy su Chrisu Hemsworthu.
Nors visiškai netikiu, kad filmas pasieks 2015 metų juostos lygį, bet nuoširdžiai tikiuosi, kad kino salėje gerai praleisiu laiką.

Filmo premjera: 2024-05-23

„Mikis 17“ (angl. „Mickey 17“), rež. Bong Joon-ho

Apie šį filmą daug žinoti nereikia, nebent tai, kad jis yra Edwardo Ashtono mokslinės fantastikos romano „Mikis7“ (angl. „Mickey7) ekranizacija, o kūrėjas yra vienas geriausių Pietų Korėjos režisierių Bongas Joon-ho. Taip, tai tas pats žmogus, kuris mums padovanojo tokius kino aukso grynuolius kaip „Žmogžudystės prisiminimai“ (angl. „Memories of Murder“), „Motina“ (angl. „Mother“) ir „Parazitas“ (angl. „Parasite“).

Šis žmogus moka dirbti su moksline fantastika. Vien ko verti yra jo „Šeimininkas“ (angl. „The Host“) ir „Sniego traukinys“ (angl. „Snowpiercer“), todėl manau, kad mūsų laukia itin įdomus pasakojimas, kuriame pagrindiniu smuiku gros Robertas Pattinsonas.

Filmo premjera: 2024-03-29

„Pilietinis karas“ (angl. „Civil War“), rež. Alex Garland

Dar vienas netolimos ateities viziją demonstruojantis filmas, kuris itin laukiamas dėl režisieriaus Alexo Garlando. Tai labai nestandartinis režisierius, kurio darbai sugeba sukelti labai daug nepatogių klausimų arba tiesiog nepatogumo jausmą juos bežiūrint, nes kaip ten bebūtų, jo sukurti filmai yra ne tik originalūs, bet ir skirti ne masiniam žiūrovui.

Atsižvelgus į šios juostos pirmąjį anonsą, turėtų būti dar vienas intriguojantis, bet tuo pačiu ganėtinai nišinis reginys. Na, bet mes jau pripratome prie Alexo stiliaus, nes tokie filmai kaip „Eks mašina“ (angl. „Ex Machina“) ir „Sunaikinimas“ (angl. „Annihilation“) kalba patys už save. Tačiau kine, manau, tai bus išties dėmesio vertas reginys.

Filmo premjera: 2024-04-26

„Deadpool 3“ (angl. „Deadpool 3“), rež. Shawn Levy

Kai studija „Walt Disney“ įsigijo „20th Century Fox“, kuriai priklausė „Deadpool“ teisės, pasidarė baugu, nes žinant Peliuko Mikio irštvą, būtų sunku gauti leidimą kurti N-16 turinio komiksais paremtą filmą. Tačiau serijos žvaigždė ir siela Ryanas Reynoldas kažkaip sugebėjo įkalbėti vadovybę nešvelninti cenzo, todėl net labai smalsu, kaip atrodys šis, po „Disney“ sparnu atsidūręs projektas.

Tik žinoma, kad naujasis filmas bus prisotintas nostalgijos bei fanbazės, kaip ir 2021 metų „Žmogus-voras: nėra kelio atgal“ (angl. „Spider-Man: No Way Home“). O Hugho Jackmano sugrįžimas prie savo ikoniško Ernio vaidmens bus bene svarbiausias.

Filmo premjera: 2024-07-26

„Vabalų sultys 2“ (angl. „Beetlejuice 2“), rež. Tim Burton

Pastaruoju metu išpopuliarėjo režisierius Timas Burtonas dėl serialo „Trečiadienė“ (angl. „Wednesday“), kas, žinoma, paskatino jį sugrįžti prie savo karjeros ištakų. Tad šiais metais mes pagaliau sulauksime antrosios kultinio Helovino šventei skirto filmo „Vabalų sultys“ tęsinio, kuriame vieną iš pagrindinių vaidmenų atlieka paminėto serialo žvaigždė Jenna Ortega.

Žinoma, filme vaidins ir originalios juostos aktoriai Michaelas Keatonas su Winona Ryder, todėl šis naujas filmas tikriausiai skleis nostalgijos kupiną aurą. Bet ar tikrai šio tęsinio mums reikia? Rudenį sužinosime.

Filmo premjera: 2024-09-06

„Gladiatorius 2“ (angl. „Gladiator“), rež. Ridley Scott

2000 metų kino hito „Gladiatorius“ (angl. „Gladiator“), kurio tėsinio mums nereikia. Taip, suprantu, kad šis filmas yra kuriamas tik todėl, kad studija galėtų užsidirbti dėl nostalgijos ir pirmosios dalies kultinio statuso, bet jo vis vien laukiu, nes bet kokiu atveju man be galo patinka istorinio pobūdžio projektai, o ir Ridley‘is Scottas dabar vienintelis režisierius, kuris imasi kurti tokius filmus.

Tiesa, aktorių kolektyvas atrodo išties solidžiai, nes čia matysime Denzelį Washintoną, Pedro Pascalį, Paulą Mescalį, Connię Nielsen ir Dereką Jacobį. Vis dėlto lūkesčius šiam filmui lūkesčius mažinu iki minimumo, kad stipriai nenusivilčiau.

Filmo premjera: 2024-11-22

„Išvirkščias pasaulis 2“ (angl. „Inside Out“), rež. Kelsey Mann

Po „Walt Disney“ noro populiarinti savo platformą „Disney+“, studija „Pixar“ pastaruoju metu atsidūrė ne itin palankioje vietoje, nes jos perspektyvūs projektai iš karto keliavo į paminėtą platformą, todėl apie jokius didelius uždarbius negalėjo būti jokios kalbos. O tai, žinoma, privertė imtis savo žymių filmų tęsinių produkcijos, nors ši studija visuomet pasižymėjo originalumu ir tik labai retais atvejais išleisdavo kokį nors savo hito pratęsimą. Tačiau dabar tokių pratęsimų sulauksime išties daug.

O pirmuoju iš jų taps mano itin mylimo 2015 metų animacinio filmuko tęsinys, kuris, tikiuosi, bus toks pat gražus, pamokantis ir tiesiog įtraukiantis kaip ir originalas. Tad čia yra mano pati laukiamiausia 2024 metų animacija.

Filmo premjera: 2024-06-14

Štai taip ir atrodo mano 2024 metų laukiamiausių filmų sąrašas. Labai tikiuosi, kad bent jau didesnė jo dalis neprivers patirti nusivylimo ir laikas su mano paminėtais projektais bus praleistas prasmingai.

O jums visiems Naujųjų metų proga linkiu tiesiog gero ir daug gražių įspūdžių suteikiančio kino!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)