Meilės trikampių, neištikimybės, pavydo ir aistros kupini filmai rytietiškai subtiliai atskleidžia amžiną temą – vyro ir moters santykius.

Trečioji festivalio kino savaitė iki sausio 31 dienos vyks Vilniuje „Coca Cola Plaza“ kino centre. Iš viso kino gerbėjams bus parodyti penki nepriklausomų studijų kino filmai, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Stilizuoto ir gundančio erotinio trilerio „Ploy“ režisierius Pen-ek Ratanaruangas ironiškai pareiškė, kad šį aistringą ir intymų kūrinį dedikuoja neištikimoms merginoms, draugėms ir žmonoms.

Pripažinto Tailando kūrėjo karštasis filmas pasakoja apie santykių krizę išgyvenančią porą, desperatiškai mėginančią pataisyti žlungančius jausmus. Kulminacija pasiekiama Bangkoko oro uosto viešbutyje, kai pora įsipainioja į meilės trikampį su jauna viešnia poetišku vardu Ploy.

Viskas prasideda nuo pasiskolinto žiebtuvėlio ir cigaretės...

Filmas „Namų ilgesio istorijos“ yra mažiau atviras. Režisierius australas Tony Ayresas dovanoja istoriją apie meilę, išdavystę, paslaptis ir mėginimą pritapti svečioje šalyje. Į Australiją iš Šanchajaus atvykusi žavi striptizo šokėja bėgdama nuo vienatvės leidžiasi į nevaldomus meilės nuotykius, tačiau išvaizdžios vienišos motinos neprognozuojamas elgesys ir beprotiški sumanymai varo į neviltį du jos vaikus.

Pagrindinį vaidmenį šiame filme atliko populiarioji Kinijos aktorė Joan Chen, Lietuvos žiūrovams žinoma iš filmų „Geismas, įspėjimas“, „Paskutinis imperatorius“, „Tvin Pykso miestelis“.

Be dramų „Ploy“ ir „Namų ilgesio istorijos“ savaitę vyksiančio festivalio sausio mėnesio programoje bus parodyta sensacinga Izraelio komedija „Orkestro vizitas“, britų drama „Tai - Anglija“ ir ilgą laiką „Oskarui“ pretendavęs serbų kriminalinis trileris „Spąstai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją