Blogio kova su blogiu

Viso pasaulio kinomanai kino teatruose gali išvysti Davido Ayerio fantastinį veiksmo filmą „Savižudžių būrys“. Juosta tiesiog kimšte prikimšta aktorių, dėl kurių verta eiti iš proto. Tiesa, sunku pasakyti, ar tai – svajonių vaidmenys: filme netrūks kovų, specialiųjų efektų, nusikaltimų, kriminalinio pasaulio užkulisių ir melo. Režisierius D.Ayeris stengsis žiūrovus įtikinti, kad blogiuku būti nėra blogai.

Trūnyti kalėjime nusibosta net didžiausiems nusikaltėliams. O jei esi ne toks kaip visi – turi stebuklingų galių, keistų mutacijų, puikiai valdai keletą ginklų? Tokius talentus sunku uždaryti kalėjimo kameroje. Kai slapta vyriausybės organizacija, vadovaujama Amandos Waller (jos vaidmenį atlieka žiūrovų dėl profesionalumo puikiai vertinama Viola Davis), pasiūlo žinomiems bei ypatingų galių turintiems herojams susiburti į komandą ir imti savižudiškų misijų, pašėlę herojai nesudvejoja.

„Lėlininkės“ Amandos surinkta komanda įvairi – rytietiškus kovos menus išmananti Katana (akt. Karen Fukuhara), Kerėtoja (akt. Cara Delevingne), pavojingas šaulys ir patyręs žudikas Deadshotas (akt. Willas Smithas), karybos ekspertas ir beveik nemirtingasis Rikas Flagas (akt. Joelis Kinnamanas), žmogus-reptilija (akt. Adewaleas Akinnuoye‘as-Agbaje‘as), tikras velnio įsikūnijimas El Diablo (akt. Jay‘us Hernandezas). Tarsi to būtų maža, filme pasirodys ir pats Batmanas (akt. Benas Affleckas). Jau išsigandote?

Juosta tiesiog kimšte prikimšta aktorių, dėl kurių verta eiti iš proto. Tiesa, sunku pasakyti, ar tai – svajonių vaidmenys: filme netrūks kovų, specialiųjų efektų, nusikaltimų, kriminalinio pasaulio užkulisių ir melo.

„Filmavimas priminė ir psichologines treniruotes, ir grupinę terapiją. Norėjau aktorius nuvesti giliau, nei jie kada nors buvo nuėję“, – pasakojo niekada visiems įprastais metodais nepasižymėjęs režisierius D.Ayeris. Jo arkliukas – keisti, pavojingi ir palaužti žmonės.

Sunku patikėti, kad į žmogaus vidinio blogio kilmės paieškas besileidžiantis režisierius, savo veikėjus skaptuojantis pačiu aštriausiu skalpeliu, yra 4 vaikų tėvas. „Visada savo filmuose murkdausi žmogaus moralės pasauliuose. Man nuolat kyla klausimai, kas yra blogiukas, kas – geruolis? Kuo jie skiriasi?“

Norėdamas atrasti pačias blogio šaknis, režisierius iš aktorių reikalavo ypatingo pasiruošimo. Režisierius kiekviename filme naudoja specialią techniką, leidžiančią aktoriams ruoštis prieš filmavimus. Vien dėl jos režisieriui pavyko į filmą prisikviesti populiarųjį W.Smithą. Besiruošiantys aktoriai ne tik sunkai treniruoja kūnus, bet ir daug laiko praleidžia stipriai ruošdamiesi psichologiškai. Režisierius nori ne tik paruošti aktorius sudėtingiems vaidmenims, bet ir pats juos geriau pažinti. „Tai tarsi sukurti mažą kultą ir laukti naujų aukų, kurias galėtum įtraukti“, – juokėsi režisierius.

„Tai buvo aukšto lygmens repeticijos. Su Davidu aptarėme savo gyvenimus, mūsų patirtis palyginome su veikėjų patirtimis, ieškojome paralelių. Nė nepajutau, kaip D.Ayeris sukūrė stiprų tarpusavio ryšį, atskleidė slapčiausias mūsų emocijas ir jas panaudojo mūsų veikėjams kurti, filmavimo aikštelėje privertė susidurti su didžiausiomis baimėmis“, – apie savo patirtį su režisieriumi pasakojo aktorius W.Smithas.

Moteriško grožio dvikova

Filme susidurs vienos garsiausių šių dienų aktorių – Margot Robbie ir Cara Delevingne. Abi visai neseniai atsidūrė trokštamiausių žvaigždžių sąrašuose, turi modelio patirties, bet savo ateitį sieja su kinu. Išskirtine išvaizda žavi abi: M.Robbie dievina ilgakojes blondines mėgstantys žmonės, C.Delevingne – išskirtinio, nestandartinio grožio, bet visus pakerinčio šarmo gerbėjai. Ar abiem gražuolėms užteks prožektorių šviesos?

„Pasipuošusi“ išprotėjusiu juoku, beisbolo lazda ir skirtingų spalvų plaukais žiūrovų dėmesį prikaustys Harley Quinn, įkūnijama M.Robbie. Įspūdingosios blondinės kuriama Harley – tikras viesulas. Nesutramdoma, pamišusi ir savo pasaulėlyje gyvenanti herojė netruko tapti daugelio merginų sektinu pavyzdžiu.

Filme susidurs vienos garsiausių šių dienų aktorių – Margot Robbie ir Cara Delevingne. Abi visai neseniai atsidūrė trokštamiausių žvaigždžių sąrašuose, turi modelio patirties, bet savo ateitį sieja su kinu. Išskirtine išvaizda žavi abi: M.Robbie dievina ilgakojes blondines mėgstantys žmonės, C.Delevingne – išskirtinio, nestandartinio grožio, bet visus pakerinčio šarmo gerbėjai. Ar abiem gražuolėms užteks prožektorių šviesos?

Plaukus nusidažyti kaip Harley, apsitempti seksualius šortukus ir pozuoti su beisbolo lazda asmenukei panoro ne viena mergina. Joms Harley – pašėlusios laisvės ir nepriklausomybės simbolis, juk ne visada norisi būti gera mergaite, į nusikaltėlės kailį bent trumpam įlįsti yra daug įdomiau! Į Holivudo olimpą dar visai neseniai atsikrausčiusi aktorė (populiarumo sulaukė tik 2013 m. nusifilmavusi filme „Volstryto vilkas“) renkasi vis sudėtingesnius ir netikėtus vaidmenis, o jos dienotvarkė suplanuota keleriems metams į priekį.

Ar filmui aktorė pridės moteriško žavesio? Jos herojė per daug pašėlusi, bet kritikus nustebinti savo persikūnijimu M.Robbie tikrai sugebės.

C.Delevingne – podiumų deivė, kurią savo reklamos kampanijose norėtų matyti, ko gero, visi mados namai ir kurios stilių seka daugybė moterų. Puikiai besivystančią modelio karjerą C.Delevingne pamažu nusimeta lyg praėjusio sezono paltą ir suka aktorystė link.

Tiesa, abejojančių, ar modelis gali vaidinti, netrūksta. „Visada bus žmonių, kuriems nepatinka tai, ką darai. Man tai nerūpi. Aš sunkiai dirbu ir savo svajonėms atiduodu visą save. Visada mėgau dėmesį, kvailioti. Dėl vaidmens esu pasiryžusi padaryti viską. Daugybė modelių tapo puikiomis aktorėmis – tik pasižiūrėkite į Charlize Theron.

Noriu, kad žiūrovai daugiau žinotų ne apie mano gyvenimą, bet apie mano herojus“, – savo gabumus gynė naujoji aktorė. Sužibėjusi filme „Popieriniai miestai“ C.Delevingne kopia vis aukščiau – jos herojės Kerėtojos filme bus net neįmanoma atpažinti. Simpatiškų ir išraiškingų bruožų aktorė virs tikra pelkių gražuole – juodos akys bei žemę siekiantys plaukai, povandeninius augalus primenantys apdarai, papildyti grandinėmis, ir senoviniai papuošalai tikrai paliks įspūdį jautresniems žiūrovams.

Vyriška jėga

Jokeris – antisuperherojus, turintis gerbėjų kiekviename pasaulio kampelyje. Išskirtine išvaizda ir charakteriu pasižymintis veikėjas yra vienas žinomiausių blogio įsikūnijimų visoje kino ir komiksų istorijoje. Vos sužinoję, kad jo rolę atliks garsus muzikantas ir roko grupės „30 Seconds To Mars“ vokalistas Jaredas Leto, gerbėjai pasiskirstė į 2 stovyklas.

Vieniems atrodė, kad geresnio aktoriaus kūrėjai rasti negalėjo, kitiems – kad buvo galima paieškoti kur kas tinkamesnio ir išraiškingesnio kandidato. Kritika gali būti įvairi, bet filmo kūrėjams J.Leto transformuoti į Jokerį pavyko puikiai: žali plaukai, išbalusi oda, metalu dengti dantys, visą kūną marginančios tatuiruotės – J.Leto gerbėjos turės šansą pagalvoti, ar išties pasirinko tinkamą meilės objektą.

Deadshoto vaidmenį atliksiantis W.Smithas taip pat gali pasigirti gausia gerbėjų baze. Kino kritikai teigia, kad aktorių galima kviesti į bet kurį filmą – jis visada puikiai įsijaučia į vaidmenį ir savo rolę atlieka iki menkiausių smulkmenų. Net filmui nepavykus W.Smitho gerbėjai vis tiek plūsta į kino sales, norėdami pamatyti savo dievaitį. Vienas iš įtakingiausių ir daugiausia uždirbančių Holivudo aktorių

Jokerio siužeto linija bus atskleista tik filme – dar nėra žinoma, ar jis kovos su blogiu, ar kankins su juo kovojančius herojus. Komiksuose įspūdingasis Jokeris yra užmezgęs meilės romaną su ne mažiau įspūdinga Harley Quinn, todėl tikėtina, kad šis romanas, užsimezgęs tarp labai neįtikėtinų herojų, bus perkeltas ir į didįjį ekraną. „Daug dėmesio skyriau veikėjo juokui. Tiesiog vaikščiojau po Niujorką bei Torontą ir stebėjau, į kokį juoką žmonės reaguoja labiausiai. Galiausiai jį pavyko ištobulinti taip, kad jį bet kur išgirdę žmonės pradeda dairytis ir domėtis, kas gali taip beprotiškai kvatoti“, – kalbėjo aktorius. „Paties J.Leto nė karto nemačiau, nors kartu dirbome 6 mėnesius: jis buvo taip stipriai pasinėręs į Jokerio vaidmenį, kad kada nors jį sutikęs turėsiu iš naujo susipažinti“, – kolegos darbą įvertino W.Smithas.

Deadshoto vaidmenį atliksiantis W.Smithas taip pat gali pasigirti gausia gerbėjų baze. Kino kritikai teigia, kad aktorių galima kviesti į bet kurį filmą – jis visada puikiai įsijaučia į vaidmenį ir savo rolę atlieka iki menkiausių smulkmenų. Net filmui nepavykus W.Smitho gerbėjai vis tiek plūsta į kino sales, norėdami pamatyti savo dievaitį. Vienas iš įtakingiausių ir daugiausia uždirbančių Holivudo aktorių

Filmas ne tik dar labiau įtvirtins Holivudo veteranų vietą jame, bet ir žiūrovų teismui pateiks keletą naujokų. Juostoje nusifilmavo Clinto Eastwoodo sūnus Scottas Eastwoodas. Pirmuose filmuose pasivadinęs svetimu vardu ir pavarde (kad niekas nesusektų ryšių su garsiuoju tėvu), garsaus aktoriaus sūnus vis aukščiau kopia į kino olimpą. Galbūt geri pasiūlymai plaukia tik dėl garsios pavardės, bet S.Eastwoodo vardas matomas dideliuose garsių režisierių projektuose – vaikinas filmuojasi ir romantinėse komedijose, ir siaubo filmuose. Šįmet turėtų pasirodyti net 5 filmai su legendinio aktoriaus sūnumi.