Apie ką mes čia...

Praėjus daugiau nei dešimčiai metų, Vilis netikėtai susitinka su senu bičiuliu Markusu, kuris turi naują planą - per artėjančias Kalėdas apšvarinti prieglaudą. Tačiau šįkart misija yra žymiai sunkesnė, todėl nusikaltimo bendrininkams reikės pagalbos. Prie jų prisijungia Vilio nekenčiama motina, kuri taip pat turi savo asmeninių ambicijų - ji nori paskutinį kartą įvykdyti stambią vagystę, o kartu ir suartėti su savo sūnumi. Tik nežinia, kaip vienas kito nekenčiamai trijulei pavyks įvykdyti planą ir apvogti prieglaudos saugyklą...

Kūrinio vidus

Yra tokie filmai, kurie nereikalauja tęsinių, tačiau, jeigu kino studijos visgi nusprendžia pratęsti visų pamėgtas istorijas, nėra kitos išeities, kaip laukti ir tikėtis, jog su tęsiniu nebus pasišiukšlinta. Panašūs jausmai aplankė laukiant šios, 2003 metų komedijos „Blogasis Santa“ antrosios dalies pasirodymo.

Apie ją buvo kalbama dar 2006 metais, bet dėl nesusitarimų su aktoriais, prodiuseriais ir velnias žino kuo dar, projektas buvo užšaldytas neapibrėžtam laikui, kol 2013 metais apie jį ir vėl nepradėjo kalbėti pagrindinio vaidmens atlikėjas, aktorius Billy Bobas Thorntonas.

Būtent jo dėka šis projektas ir išvydo dienos šviesą. Bet ar mes jam padėkosime už tokį kilnų poelgį sugrąžinant į kino ekranus girtuokliaujantį sekso ištroškusį Vilį? Matyt, kad ne. Filmas ne tik nuvilia savo pateikimu, bet jame nėra tos žavios ir keistai nuteikiančios kalėdinės dvasios, kuri lydėjo visos pirmos juostos rodymo metu.

Pagrindinė šio filmo istorija sukasi aplink Vilį, jo išdaviką draugą Markusą, Vilio motiną ir prie Vilio prisirišusi storulį Turmaną. Ketveriukė ekrane nesukuria nieko įdomaus ar įsimintino, todėl karts nuo karto juos gelbėja visai neblogi dialogai arba tarpusavio pašaipos.

Gaila, kad jų šiame filme nėra tiek daug, ypatingai, kad nemažai juokelių jau matėme pirmtake. Bet užtat filmas turi vieną svarbų bruožą, kuriuo galėjo pasigirti pirma dalis - seksas, alkoholizmas ir dar kartą seksas. Sekso scenos filme, jeigu jas taip galime pavadinti, yra geriausi komediniai epizodai per visą šio antrojo filmo rodymo laiką.

Žinau, graudu, bet tokia yra realybė. Būtent seksas ir tapo pagrinidniu filmo siužetinės linijos varikliu, dėl kurio ir galima sulaukti grandiozinio finalo.

Kalbant apie pačius herojus, kurių šiame filme tikrai buvo ganėtinai nemažai, didžiausiu atradimu tampa Vilio motina. Šlykšti, arogantiška, savymila, kuri puikiai vaizduoja asocialių žmonių, gimdančių dešimtis vaikų dėl pašalpų, įvaizdį.

Ji savo išsišokimais perspjauna pavargusį, gyvenimu nepatenkintą ir prie savižudybės linkstantį Vilį. Išties, Vilis šiame filme atrodo pavargęs ir nieko nenorintis žmogus, kuris karts nuo karto parodo, jog jis yra vyras, nes jam tarp kojų kabo. Panašiai ir su Markusu.

Tai jau nebe tas smagus veikėjas, kuris taip džiugino mus visus pirmoje juostoje. Nykus ir visiškai neįdomus herojus, kurio vieninteliu smagiu bruožu yra jo paties ūgis, dėl kurio išspaudžiami keli visai smagūs juokeliai. Bet vat Turmanas - tai graudžiausia, ką ši juosta turi. Net nesmagu juoktis iš protiškai atisilikusių žmonių, o čia kūrėjai daro iš to cirką. Ir netgi jeigu tai juoda komedija, tiesiog amoralu šaipytis iš tokių žmonių.

Bet blogiausia, jog šis personažas čia visiškai nepritampa. Pliusu tampa Diana - didžiakrūtė raudonplaukė, į kurią su malonumu galima žiūrėti visą laiką. Ganėtinai įdomus personažas, kuris vaizduoja tam tikrą supermamyčių hierarchiją. Tokia davatka, kuri naktimis svajoja apie didelį ir pulsuojantį.... Tiek to, patys suprasite. Panašų poveikį, tik ganėtinai šlykštesnį, sudaro Džina, kuria susidomi Markusas, norėdamas iš jos pavogti raktus.

Apibendrinant ir neišduodant kelių paslapčių, galiu pasakyti, jog tai nors ir vienkartinis filmas, kuris neprilygsta pirmtakui, tačiau jis susižiūri visai neblogai, kas jau yra neblogu pliusu šiam nereikalingam tęsiniui.

Techninė juostos pusė

Iš techninės pusės filmas atrodo tvarkingas. Dekoracijos ir kalėdinė atmosfera - vietoje. Kameros darbas standartinis, jokių naujovių ar kokių nors dar nematytų judesių nebuvo pastebėta. Garso takelis irgi nesukelia jokio diskomforto. Juostos peržiūros metu galima išgirsti kelias Kalėdomis alsuojančias dainas ir pagrindinę pirmojo filmo muzikinę kompoziciją. Garso montažas tvarkoje, kaip ir vaizdo montažas, kuris sukuria ganėtinai ramią, bet kartu į nuobodulį ne itin varantį vaizdą.

Aktorių kolektyvinis darbas

Vaidyba šiame filme nėra pernelyg įsimintina, bet užtat ji įtikinama. Ypatingai, kai pagrindinius vaidmenis atlieka Oskarinė Kathy Bates, suvaidinusi Vilio mamą, ir pats Billy Bobas Thorntonas. Deja, bet pastarasis atrodo taip, lyg vaidintų save, kas jam palengvino užduotį įsikūnyti į savo atliekamą rolę. Tony'is Coxas irgi atrodo pavargęs, todėl akivaizdu, jog jis sutiko pasirodyti šiame filme vien tik dėl honoraro.

Žaviausiu visos juostos momentu tampa tobulai atrodanti Christina Hendricks, kuri akivaizdu dėl ko gali sužavėti bene kiekvieną vyrą, kuriam patinka moterys, turinčios natūralius privalumus. Taip pat smagų personažą atliko Jenny Zigrino, suvaidinusi Džinos vaidmenį.

Taip pat filme pasirodo pirmosios dalies aktorius Brettas Kelly'is, įkūnijęs Turmaną. Paaugęs, bet visiškai nepasikeitęs. Bet keisčiausiu pasirodymu filme galima įvardyti Oskaro laureatės Octavios Spencer įkūnytą prostitutę. Net keista, kad ši puiki aktorė galėjo pasirašyti tokiam epizodiniam, bet visiškai amoraliam vaidmeniui.

Verdiktas

„Blogasis Santa 2“ - puikios ir jau kultine tapusios 2003 metų komedijos visiškai nereikalingas tęsinys, kuris ne tiek, kad nuvilia, bet beveik atkartoja visą tai, ką mes jau esame matę originaliame filme. Juostą, lydint nostalgijos jausmui, verta pamatyti tik dėl kelių visai smagiai atrodančių juokelių, kelių juokingai pateiktų sekso scenų, senų ir visiškai pavargusių herojų sugrįžimo į didžiuosius ekranus ir dėl Christinos Hendricks privalumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)