Apie neįtikėtiną „Simpsonų“ spėjimą savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Masačusetso technologijų universiteto, kuriame dirba B. Holmstromas, atstovai.

Vienoje iš animacinio serialo 22-ojo sezono serijų Lisa Simpson su bendraklasiais per televizorių stebi, kaip Stokholme skelbiami Nobelio premijų laureatai. Po to, kai paskelbiama, kad už nuopelnus ekonomikai apdovanojamas Jagdishas Bhagwati, Milhouse‘as paima lapelį, kuriame surašyti statymai. Sąraše figūruoja tiek B. Feringas, tiek B. Holmstromas.

Įdomu tai, kad 82 metų J. Bhagwati – taip pat realybėje egzistuojantis mokslininkas, garsus gausiu indėliu į ekonomikos teorijos vystymą. Jis dėstė Indijos statistikos institute, Delio verslo mokykloje, Masačusetso technologijų institute ir Kolumbijos universitete. J. Bhagwati taip pat priklauso daug prestižinių apdovanojimų, tačiau Nobelio premijos savo trofėjų kolekcijoje neturi.

Simpsonai

Visai neseniai paaiškėjo, kad šiais metais Nobelio ekonomikos premija atitenka Harvardo profesoriui Oliveriui Hartui ir Amerikoje dirbančiam Suomijoje gimusiam mokslininkui B. Holmstromas už jų indėlį plėtojant sutarčių teoriją. Praeitą savaitę Nobelio komitetas pranešė, kad chemijos premiją pelnė Jeanas-Pierre'as Sauvage, seras J. Fraseris Stoddartas ir Bernardas L. Feringas.

Priminsime, kad tai ne pirmasis kartas, kai įvykiai seriale „Simpsonai“ atsikartoja ir realiame gyvenime:

2000 metais animaciniame seriale buvo kalbama apie galimybę, kad dėl JAV prezidento posto kovos milijardierius Donaldas Trumpas;

1997 metų spalį parodytoje serijoje „Lizos saksofonas“ pranašiškai pasakojama apie Ebolos viruso epidemiją, kuri Vakarų Afrikoje prasidėjo 2014 metų pavasarį;

Seriale minėta ir bene liūdniausia data JAV istorijoje – Rugsėjo 11. Serijoje „Niujorkas prieš Homerį Simpsoną“ 1997 metų rugsėjį Bartas pataria tėvui važiuoti autobusu ir rodo jam lankstinuką, kuriame yra skaičius 9 ir bokštų-dvynių siluetai, vaizduojantys skaičių 11. 2001 metų rugsėjo 11 dieną teroristai minėtuosius bokštus nušlavė nuo žemės paviršiaus.

Ir tai tik keli atvejai, kai „Simpsonų“ kūrėjai iš anksčiau žinojo, kas nutiks.

Serialo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)