DELFI portalas pateikia jums knygose „Senoji Palanga“ ir „Pabaltijo Zakopanė. Palanga Tiszkiewiczių laikais“ publikuotas pajūrio kurorto nuotraukas, darytas prieš šimtą metų. Jose įamžintas 1907 metų senasis Palangos tiltas, Lietuvos pasienis su Prūsija, kur dabar stovi viešbutis „Auska“, šimtametė Tiškevičių vila – dabartinis „Anapilis“, palmėmis apsodintas grafo bulvaras – šurmulyje paskendusi J. Basanavičiaus gatvė, į jūrą arklių tempiami mediniai namukai, kuriuose slepiasi drovios išsimaudyti skubančios poilsiautojos...

„Seniau moterys maudydavosi visiškai kitaip nei dabar. Jas iki jūros atveždavo arklių vežimai, kad damos nesušlaptų savo sijonų ir suknelių. Namukuose ant ratų persirengdavo, tada jas arkliai nutempdavo į vandenį, jos laipteliais nusileisdavo, išsimaudydavo ir įlipdavo atgal į namuką“, – pasakojo Palangos kurorto muziejaus direktorius.

Tiesa, žvelgiant į Palangos nuotraukas iš praeities, galima rasti užuominų, kad linksmybių kurorte netrūko ir prieš aštuoniasdešimt metų. Apie tai byloja ir ištrauka iš vieno poilsiautojo laiško mylimajai Zosytei: „Siunčiu tau daug labų dienų iš Palangos. Labai esu patenkintas. Šeštadienį buvau girtas nuo konjako. Sekmadienį nuo vyno. Sutikau daug pažįstamų“.

Palangos vaizdai dabar ir prieš 100 metų - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)