Neseniai mano vaikinas nusivežė mane romantiškoms atostogoms. Šią vietovę jis pavadino „SPA slaptaviete“. Tačiau tai negalėjo būti toliau nuo tiesos. Esalenas yra „bendruomeninis eksperimentas su psichine sveikata“, kur grupinės terapijos ir meditacijos metodais padedama „integruoti savo kūną, mintis, širdį ir dvasią“. Visa tai yra puiku, bet aš tenorėjau manikiūro. Tai atrodė tarsi intervencija, rašo Elna Baker.

Pirmąjį vakarą jis nusivedė mane į savo mėgstamą dalį: bendras pirtis atvirame ore, įrengtas ant uolų, nuo kurių atsiveria vaizdas į vandenyną, kaip romantiškame atviruke. Pakeliui jis prasitarė: „Beje, šiose pirtyse žmonės maudosi nuogi. Tai šaunu, ar ne?“. Suakmenėjau. Nuogi?! Aš niekada nesirodau nuoga viešumoje. Niekada.

Tai nebuvo vien tik tipiškos problemos dėl figūros (nors tokių turiu taip pat). Nuoga aš neatrodau taip, kaip, jūsų įsivaizdavimu, turėčiau atrodyti. Kažkada buvau nutukusi. Didžiausio svorio periodu svėriau 120 kg. Tačiau būdama dvidešimt kelerių metų pradėjau laikytis dietos ir atsikračiau iš viso 50 kg.

Įsivaizdavau, kad antsvorio atsikratymas primins tą sceną su undinėle, kai Arielė iškelia virš galvos savo naująsias kojas, negalėdama jomis patikėti. Tačiau buvo visai ne taip.

Nesupraskite manęs klaidingai: aš esu laiminga, kad sulieknėjau. Padariau tai, kas man visuomet atrodė neįmanoma. Tačiau reklamose matomos nuotraukos „prieš“ ir „po“ yra melas. Atsikračius antsvorio man ant kūno liko tiek daug odos pertekliaus, kad atsigulusi ant šono galėdavau ištempti ją per 15 cm bet kuria kryptimi.

Kurį laiką mėginau atsikratyti odos pertekliumi losjonais ir fiziniais pratimais. Galiausiai ryžausi plastinei operacijai. Nesidariau jos tam, kad pakoreguočiau natūralią išvaizdą: norėjau tik tokio kūno, kokį būčiau turėjausi, jei niekada nebūčiau nutukusi.

Dauguma šių nuotraukų buvo darytos mėnesį prieš operaciją, o paskutinė – du mėnesiai po operacijos. Jos yra septyni metų senumo. Susiradau jas dėl šio straipsnio ir iš karto prisiminiau, kaip jaučiausi, turėdama ant savęs visą tą odą: kaip jaučiausi labai nesaugi ir maniau, kad viskas pasikeistų, jei visa ši oda dingtų.

Man buvo atliktos iš viso keturios operacijos. Įdėti implantai, atitinkantys mano senųjų krūtų dydį, ir patempta oda. Po dviejų metų grįžau ant operacinio stalo, kad man būtų pašalintas odos perteklius. Jie padarė man pjūvį aplink visą juosmenį ir išpjovė 15 cm odos juostą. Iš viso buvo pašalinta daugiau kaip 4,5 kg odos. Man buvo patempta ir šlaunų oda: chirurgai padarė pjūvį nuo kelių iki kirkšnių ir pašalino kiek įmanoma daugiau odos. Kad pjūvis užgytų, mėnesį laiko turėdavau sėdėti lovoje praskėstomis kojomis. Dabar turiu randą, kuris eina aplink visą juosmenį, tarsi magas būtų perpjovęs mane per pusę. Taip pat turiu randus išilgai kojų. Tačiau net šios operacijos nepadėjo visiškai išsivaduoti nuo laisvos odos.

Kai ištiesiu rankas ir kojas, vis dar atrodau kaip skraidanti voverė. Nuo mano pečių žemyn eina strijos, o nuo rankų ir vidinėse šlaunų pusėse tebekybo odos perteklius. Jei pasilenkiu žemyn, mano krūtys nukąra kaip tušti kapšeliai.

Taigi tikrai nenoriu rodytis nuoga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)