12
Kitas

80 metų šokėja Paddy Jones, sužavėjusi tūkstančius televizijos žiūrovų

93 metų Wally Kraussas, kurio grojimas pianinu pavergė internetą

Socialinės žiniasklaidos svetainės „Reddit“ narys @im_not pasidalino nuoroda iš svetainės „YouTube“. Vaizdo įraše – garbaus amžiaus vyras, grojantis pianinu. Visus pakerėjo, kaip jis atlieka kūrinį „It Might as Well Be Spring“ iš 1945 metų filmo „State Fair“, skelbia oddee.com.

Iš esmės vaizdo įrašas niekuo neypatingas, tačiau atlikimas tiesiog stveria už širdies. W. Krausso aistra muzikai palietė šimtų tūkstančių žmonių visame pasaulyje širdis. Jo paskyroje svetainėje „YouTube“, pavadinimu „happypiano1“, skelbiama ir daugiau vaizdo įrašų, kuriuose jis atlieka nemažai muzikos klasikos – pavyzdžiui, Gershwino „Someone to Watch Over“ ir Rodgerso ir Harto „You Are Too Beautiful“. 93 metų muzikanto pirštai klavišais šoka itin elegantiškai ir lengvai, o veide atsispindi tauriausios emocijos.

W. Kraussas pianino pamokas pradėjo lankyti 1933 metais. 1938 metais jis JAV Ilinojaus valstijos Betliejaus liuteronų bažnyčioje pradėjo groti vargonais. Nuo tada didžiausia jo meilė – bažnytinė muzika. Per savo muzikinę karjerą jis vadovavo trims chorams, pianinu atlikdavo ir popmuzikos kūrinius. Panašu, kad amžius jo talentui nė trupučio nepakentė.

86 metų triatlonininkė Madonna Buder

Dauguma 86 metų žmonių apsiriboja išvykomis į parduotuvę ar vaistinę, tačiau tik ne vienuolė Madonna Buder. Garbaus amžiaus dama po šiai dienai dalyvauja „Ironman“ ištvermės varžybose – dviračiu važiuoja šimtus kilometrų, plaukia ir bėga ilgas distancijas.

M. Buder 1985 metais būdama 55 metų dalyvavo pirmą kartą surengtame „Ironman“ triatlono čempionate. Ji tapo seniausia moterimi, kada nors dalyvavusia tokiose varžybose – šis rekordas jai priklauso nuo 2012 metų. Varžybų dalyviams tenka nuplaukti 3,8 kilometro, dviračiu nuvažiuoti 180 kilometrų ir nubėgti 42 kilometrus. M. Buder priklauso geriausio rezultato 80-84 metų amžiaus grupėje rekordas. Be to, vienuolė yra „Nike“ reklamos kampanijos „Unlimited Youth“ veidas.


96 metų Shigemi Hirata – vyriausias pasaulyje universiteto absolventas

96 metų Vakarų Japonijos gyventojas – vyriausias pasaulyje universiteto absolventas. 1919 metų rugsėjo 1 dieną gimęs Sh. Hirata 2016 metų kovą gavo meno bakalauro laipsnį. Studijos Kijoto meno ir dizaino universitete truko 11 metų.

Į universiteto siūlomą nuotolinių studijų programą garbaus amžiaus japonas užsirašė 2005 metais. Jis norėjo studijuoti keramiką – išėjęs į pensiją, jis labai susižavėjo šiuo hobiu. Nors ir studijavo namuose, reguliariai atvykdavo ir į paskaitas pačiame universitete.

Garbaus amžiaus striksių komanda iš Japonijos „Pom Pom“

Japonijos striksių komanda „Pom Pom“ išskirtinė tuo, kad joje šoka tik vyresnio amžiaus šokėjos. Visoms šioms entuziastingoms moterims daugiau nei 55 metų. Tiesą sakant, grupės amžiaus vidurkis siekia 70 metų. Moterys šoka ir palaiko sportininkus taip energingai ir nuoširdžiai, jog joms gali sunkiai prilygti net paauglės. Šokėjas prieš 20 metų subūrė Fumie Tanako (tada jai buvo 64 metai), kurią sužavėjo ši JAV itin populiari sportininkų palaikymo forma.

12
Kitas

80 metų šokėja Paddy Jones, sužavėjusi tūkstančius televizijos žiūrovų

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją