1899 metų lapkričio 29 dieną gimusi E.Morano mirė savo namuose Verbanijos mieste šiaurės Italijoje, sakoma pranešimuose.

„Jos gyvenimas buvo nepaprastas, ir visuomet prisiminsime jos stiprybę žengiant gyvenimo keliu“, – žiniasklaida citavo Verbanijos merą.

Jungtinėse Valstijose įsikūrusios Gerontologijos tyrimų grupės (GRG) duomenimis, seniausio tebegyvenančio žmogaus titulą E.Morano perdavė jamaikietei Violet Brown, gimusiai 1900 metų kovo 10-ąją.

Mirus E.Morano, jokių kitų žinomų XIX šimtmetyje gimusių žmonių pasaulyje nebeliko.

Jos pirmoji meilė žuvo Pirmajame pasauliniame kare. Vėliau ji ištekėjo, bet paliko savo smurtaujantį vyrą prieš pat Antrąjį pasaulinį karą, tuojau po jos vienintelio sūnelio mirties kūdikystėje.

Nuo to laiko E. Morano gyveno savarankiškai ir tik prieš keletą metų priėmė į savo namus gyventi moterį, kuri visą laiką ja rūpinosi, nors pastaruosius 20 metų nebuvo palikusi savo mažo dviejų kambarių buto.
Gyvenimo pabaigoje senolė nebesikeldavo iš lovos.

Pernai duodama interviu naujienų agentūrai AFP moteris sakė, kad jos ilgą gyvenimą nulėmė mitybos įpročiai.

„Suvalgau po du kiaušinius kasdien, ir viskas. Ir sausainių. Bet valgau nedaug, nes nebeturiu dantų“, – tąsyk E.Morano sakė savo namuose, kur Guinesso (Gineso) pasaulio rekordų knygos išduotas sertifikatas, liudijantis, kad ji yra seniausias pasaulyje žmogus, buvo išdidžiai pastatytas ant komodos marmuriniu viršumi.

Moteris ilgai vengė daržovių, o iš vaisių ji retkarčiais suvalgydavo tik saujelę vynuogių ar trintų obuolių.

Kiaušinius E. Morano įprato valgyti būdama 20 metų. Tuo metu jai buvo diagnozuota mažakraujystė, o gydytojas patarė suvalgyti po tris kiaušinius per dieną: du žalius ir virtą. Šio įpročio ji laikėsi visą laiką, kol, sulaukus 110 metų, jos apetitas ėmė silpti.

Kol moteris dar turėjo dantis, ji taip pat mėgdavo valgyti vištieną ir kepsnius su krauju.

Jos potraukis gryniems baltymams derėjo su įpročiu pasmaližiauti: lankytojai dažnai jai atnešdavo italų per Velykas kepamo pyrago „Colomba“, kuriam naudojama daug kiaušinių ir sviesto, arba panašių kalėdinių gardumynų „Pannetone“ ir „Pandoro“.

Toks jos mitybos režimas stebino medikus ir mokslininkus.
Vyriausia iš aštuonių vaikų savo šeimoje E. Moreno gyveno ilgiau negu visi kiti jaunesni jos broliai ir seserys.