„Mane sužavėti gali bet koks spalvų darinys tamsiame danguje, o pačios žvaigždės man yra neįkainojamos ir keliančios svaigulį“, – taip apie save feisbuke rašo pats T. Janušonis. Išties, vaizdo įraše „Dwellers of the sky“ (liet. „Dangaus gyventojai“) pagrindiniu smuiku groja dangus, besimainančios spalvos, plaukiantys debesys, žybsinčios žvaigždės, dangų skrodžiantys žaibai ir kiti dangaus dariniai. Tado pamatyta Lietuva – fantastinė, kosminė ir, rodos, dar niekur tokia nematyta.

Pats Tadas DELFI pasakojo, kad šį vaizdo įrašą kūrė maždaug pusmetį. „Visas filmukas yra padarytas vien iš atskirų nuotraukų. Padaryti dešimties sekundžių trukmės vaizdo įrašą, reikia skirti apie dešimt valandų, susumavus pasiruošimą fotografavimui, fotografavimą ir nuotraukų vertimą į video seką, – pasakojo T. Janušonis. – Dar ne visada pasitaiko geros fotografavimo sąlygos, todėl vienam tokiam filmukui, susidedančiam iš dešimties tūkstančių kadrų, reikia maždaug pusės metų.“

Justinos Tulaitės kurtas garso takelis vaizdo įrašui suteikia dar daugiau mistiškumo. „Antroji dainos dalis iki šiol mane svaigina ir perneša per kūną (Perkūną) gilias bangas. Kol kartu dirbome, susidūrėme su daug nesutarimų, nes abu esam apsėsti perfekcionistai“, – tikino Tadas.

Šis darbas – simbolinė Tado duoklė lietuvių mitologijai: „Baltai mylėjo gamtą, dangų ir jo gyventojus. Lygiai taip pat kaip ir aš. Todėl mūsų protėviams jaučių stiprų ryšį. Justinos takelis, manau, idealiai sukuria tokią mistišką, lietuvišką, senovinę atmosferą, o vaizdai – tai dangaus kūnų tarpusavio santykiai“, – šyptelėjo T. Janušonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)