„Labai džiaugiuosi, kad Irakas žengia pirmyn, – sakė naujoji grožio karalienė naujienų agentūrai AFP. – Renginys buvo įspūdingas, suteikė džiaugsmo irakiečiams.“

Konkursas buvo rengiamas pagal tarptautinius kriterijus, kad nugalėtoja galėtų dalyvauti „Mis Visatos“ grožio konkurse. Tiesa, buvo smulkmenų, kaip antai automatu ginkluotas apsaugininkas prie durų, būdingų tik Irakui.

Konkurso nugalėtoja teigė sieksianti inicijuoti švietimo naujovių. Viena dalyvė teigė jog stengtųsi inicijuoti didžiausios Irake Mosulo užtvankos remontą.

Likus savaitei iki renginio aštuonios finalininkės dalyvavo įvairiuose renginiuose, taip pat lankėsi pabėgėlių stovykloje Bagdade.

Praėjusią savaitę po medelių sodinimo ceremonijos netoli senovinio Babilono miesto griuvėsių duodama interviu AFP 22 m. dalyvė Suzan Amer pabrėžė, kad grožio konkursas Irake – ne šiaip pramoga. „Pirmą kartą dalyvauju tokiame renginyje. <...> Manau, Irakui reikia tokių renginių“, – sakė ji.

Po konkurso, kurio nugalėtoja buvo paskelbta skambant Bethoveno „Džiaugsmo odei“, organizatoriai ir svečiai džiaugėsi rezultatu. „Manau, tai nuostabu, apėmė jausmas, kad gyvenimas gali grįžti į įprastas vėžes“, – teigė žmogaus teisių aktyvistė Hana Edwar.

Paskutinį kartą konkursas „Mis Irakas“ buvo rengtas 1972 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)