Šventės vieta iki pat renginio pradžios buvo laikoma paslaptyje. Apie ją žiniasklaidos atstovams ir renginio dalyviams buvo pranešta likus mažiau nei valandai iki pradžios. Iškilminga vakarienė vyko pačioje Vilniaus miesto širdyje - Gedimino prospekte.

Skambant Girmantės Vaitkutės atliekamai muzikai elegantiškai išsipustę vakarienės svečiai mėgavosi gurmaniškais patiekalais bei svaigiaisiais gėrimais, bendravo bei demosntravo išskirtines baltos aprangos detales.

Moterys išsiskyrė imantriais galvos apdangalais, neįprastu makiažu ir netgi veido kaukėmis. Neatsiliko ir vyrai, kurie savo galvas dengės vasariškomis baltos spalvos skrybėlaitėmis.

Šventės nepraleido ir žymūs šalies žmonės. Tarp vakarienės dalyvių buvo galima sutikti Seimo narį Jurą Požėlą, juvelyrę Jurgą Lago, kulinarę Beatą Nicholson su vyru Tomu bei jų draugus, sporto trenerį Jeaną Claude'ą Edorhą, dizainerę Daivą Urbonavičiūtę su draugu, vestuvių planuotoją Laurą Vagonę ir daug kitų.

Pasak Dovilės Šimkutės-Butkienės, vienos iš vakarienės organizatorių, vienas paslaptingiausių pasaulyje kulinarinių renginių praėjusią vasarą sostinėje pranoko visus lūkesčius. Vos per kelias savaites užsipildė visos vakarienės vietos, o aikštėje susirinko iki 600 žmonių.

„Prieš metus Vilnius sėkmingai tapo devintuoju Europos miestu, kuriame vyko baltoji vakarienė. Vieną savaitgalio vakarą vilniečiai pamiršo rūpesčius, niekur neskubėjo ir rinkosi bendrauti bei džiaugtis vienas kitu. Jie šventė tai, kas svarbiausia – šventė gyvenimą“, – sako D. Šimkutė-Butkienė.

Šiais metais baltai „nusidažyti“ jau spėjo Šanchajus (Kinija), Naujasis Orleanas ir Hiustonas (JAV), San Chosė (Kosta Rika), Melburnas (Australija) ir Kingstonas (Jamaika). Baltoji vakarienė buvo surengta ir Paryžiuje, kur į Karališkųjų rūmų sodą suplūdo net 10 tūkst. žmonių.

Privalomas dalyvavimas – ne vienintelė renginio taisyklė. Norėdami pajusti šventės atmosferą, dalyviai turėjo laikytis kelių griežtų nurodymų. Vienas jų – baltos spalvos drabužiai ir jokios sportinės aprangos (šortų, marškinėlių, kepuraičių, sportbačių ir šlepečių).

Renginio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)