Prieš keletą metų pasklidus pikantiškoms Niki Minaj nuotraukoms, buvo imta garsiai kalbėti, kad jos apvalumai – toli gražu ne gamtos dovana, o įspūdingus sėdmenis atlikėja tobulino silikoniniais implantais.

Tokių pačių gandų nuolat sklinda ir apie skandalingąją Kim Kardashian. Neva garsenybei buvo pašalinta pora šonkaulių, silikoniniais implantais dailintos sėdmenys ir taip sukurtas vapsvos liemens įspūdis. „Žiūrint šių moterų nuotraukas, tikrai akivaizdu, kad jos savo išvaizdą dailino pas plastikos chirurgus. Ir nemeluosiu – lietuvaitės vis drąsiau ryžtasi panašiems kūno tobulinimams“, - sako gydytojas S. Vikšraitis.

Pasak plastikos chirurgo, sėdmenų operacijos atliekamos dvejopai. Populiaresnis būdas – pačios pacientės riebalų suleidimas į reikiamas vietas keliais sluoksniais. Pageidaujančioms drastiškesnių permainų siūlomi sėdmenų implantai.

„Mano viena pacientė, intensyviai sportuojanti jauna moteris, ryžosi korekcijoms tada, kai suprato, kad sporto salėje „užriesti“ užpakaliuko tiek, kiek norėtųsi, nepavyks. Teko jį dailinti pacientės riebalais. Rezultatas buvo puikus“, - džiaugiasi plastikos chirurgas Saulius Vikšraitis.

Daugėjant tokių operacijų skaičiui, gydytojas pastebi, kad visgi Lietuvoje iš trijų pacienčių tik viena būna lietuvaitė, bet tendencija aiški – tautietės vis dažniau pageidauja figūros korekcijų.

„Sėdmenų didinimas, pakėlimas ir dailinimas žymiai populiaresnis tarp pietiečių moterų, kurios yra dažnos pacientės mūsų klinikoje. Ten kitokie grožio standartai. Dideliu užpakaliuku jos didžiuojasi, tuo tarpu lietuvaitės yra gerokai kuklesnės. Jos nori išlaikyti proporciją ir sėdmenis gražina saikingai“, - sako gydytojas. „Pirmenybę teikiame sėdmenų didinimui riebalais arba taip vadinamam „braziliškam” sėdmenų pakėlimui. Šios operacijos metu atliemas siurbimas klubų, liemens srityje – suteikiama sėdmenims apvali forma, o riebalais padidinama sėdmenų projekcija. Jei moteris neturi „atliekamų” riebalų, pasirenkami sėdmenų implantai”.

S. Vikšraitis pastebi ir dar vieną tendenciją – tarp pacienčių iš pradžių buvo populiarūs apvalūs sėdmenų implantai, o dabar jos vis dažniau renkasi anatominius lašo formos sėdmenų implantus.

„Turiu pripažinti, kad plastinės chirurgijos specialistai tarpusavyje pajuokauja, apie tobulus sėmenis – jie nepriekaištingi tada, kai ant jų galima pastatyti alaus bokalą. Kažką panašaus matėme garsiosiose Kim Kardashian nuotraukose su šampano taure“, - juokauja plastikos chirurgas S. Vikšraitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)