Lietuvos URM skelbia, kad šalies ambasadorius Švedijoje Eitvydas Bajarūnas atsiprašymą gavo po to, kai kreipėsi į Švedijos nacionalinį transliuotoją ir atkreipė dėmesį į klaidingą informaciją, ragindamas ateityje vengti tokių netikslumų.

Diplomatas laiške Švedijos transliuotojui atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuvos atstovas buvo pavadintas Latvijos atstovu. Į ambasadą, pastebėję klaidą, kreipėsi ir daugelis Švedijos lietuvių.

DELFI primena, kad tai ne vienintelis kartas, kai Donatas buvo pristatomas kaip latvis. Delegacijoms skirtame leidinyje D. Montvydas taip pat buvo pristatomas kaip Latvijos atstovas. Beje, tai ne vienintelė klaida, įsivėlusi oficialiame „Eurovizijos“ leidinyje, kuriame kasmet tradiciškai pristatomi visi konkurso dalyviai. Šis leidinys platinamas konkurse dirbantiems žurnalistams bei delegacijų atstovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)