Apie gyvenimo nuotykį

Skaitytoja Simona domjėjosi, ar „Eurovizija“ – didžiausias Vaido gyvenimo nuotykis. „Tai tikrai labai didelis nuotykis, apie kurį norėsis pasakoti savo vaikams. Mes buvome dideliame mieste, kuris alsuoja muzika. Žmonės, ten dirbę – žurnalistai, technikai buvo labai malonūs. Ta dovana, kurią norėjome padovanoti Lietuvai ir pasauliui, tikrai paliks didelį randą širdyje“, – emocionaliai kalbėjo Vaidas. Jam pritarė ir Monika: „Tokios kelionės, konkursai emociškai labai paliečia, tai tikrai išliks.

Ne vienas konferencijos žiūrovas norėjo sužinoti, koks jausmas dainuoti ant didžiulės „Eurovizijos“ scenos. Anot Monikos, jausmas nerealus ir sunkiai su kažkuo sulyginamas: „Visiškai nerealu, kai tu stovi, kai, galų gale, užgęsta šviesos, prasideda daina, visi pradeda šėlti - to neįmanoma nupasakoti žodžiais. Nerealu. Virpulys visuomet yra skirtingas. Kiekvieną kartą tu patiri vis kitokią, bet tokią pat stiprią emociją“.

Ko gero, ne visi TV žiūrovai pastebėjo, kad nulipusi nuo scenos po finalinio pasirodymo Monika apsiverkė. Dainininkė paatviravo, kas suvirpino jos širdį: „Didesnės emocijos dėl pačio pasirodymo - kai dainuoji finale ir supranti, kad viskas yra baigta. Tai labai emociškai mane sukrėtė, bet gerąja prasme“.

Paklausti, kaip vertina savo pasirodymą, atlikėjai vienbalsiai sakė, kad teigiamai. „Tikrai yra ne vienas žmogus, kuris sakė, kad mes sukėlėme šypseną. Tai buvo mano vienas didžiausių norų - kad klausytojų šypsena nedingtų per visą pasirodymą. Palaikymas, kuris yra tikrai akivaizdus... Manau, kad būtų keista sakyti, kad kažkas negerai, jei žmonės apie tai atsiliepia puikiai“, – džiugiai klabėjo Monika.

Skaitytojai Monikai buvo įdomu, ar Vaidas ir Monika dar nepavargo nuo to, kad jie yra „poruojami“. „Yra pasaulyje labiau erzinančių dalykų - karas, badas, nei tave poruoja su kažkuo“, – atrėžė Vaidas.

Apie kitų šalių atstovus ir balsavimo peripetijas

Daugiau aistrų Lietuvoje nei švedo pergalė kursto Rusijos ir Lietuvos balsavimo peripetijos. „Kaip vertinate tai, kad Lietuva davė 0 balų Rusijai?“, – paklausė „Eurovizijos“ gerbėja.

„Sunku kažką sakyti, kai nebuvai komisijoje. Aš nelabai gilinausi, kas ką davė. Nežinau nieko, nes šioje situacijoje nedalyvavau“, – nuo vertinimų atsribojo Monika, tačiau papasakojo, kokį įspūdį jai paliko Polinos Gagarinos asmenybė: „Man net buvo jos gaila, nes jai teko atsidurti tarp tokių ugnių. Man būnant šalia jos pasirodė, kad ji tikrai yra labai nuoširdi ir atvira. Tačiau stebint tai, kas vyksta pasaulyje, gal tiesiog valstybė su ja žaidžia“.

Monikai pritarė ir Vaidas: „Mes komisijoje nebuvome. Daina (Rusijos – DELFI) buvo gera. Bet vertinant politinę situaciją, kuri susidarė, mes suprantame. Taip, turime savo nuomonę apie tai, tačiau nelabai norime apie tai diskutuoti. Manau, ir kitas atlikėjas Rusijos būtų atsidūręs tarp dviejų ugnių. Rusijos atstovės siunčiama žinutė buvo apie taiką – sunku atsakyti, ar reikėtų tai atskirti nuo politikos, ar ne“.

Korektiški dainininkai išliko kalbėdami apie kitų šalių dalyvių pasirodymus. Labiausiai pervertinto pasirodymo jie neįvardijo. Vaidas ir Monika abu pritarė, kad Švedijos daina buvo verta pergalės. „Jei švedas laimėjo, tai reiškia, kad nėra taip, kad jis buvo to nevertas. Jei jį įvertino didžioji dauguma, manau, kad jis tikrai turėjo tai, kas padėjo jam laimėti. Mano manymu, tai vienas iš atstovų, kuris turėjo, galėjo ir laimėjo. Bet man labai patiko ir australas. Manau, kad jis buvo labai profesionalus. Tikėjausi, kad kova tarp australo ir švedo bus aršesnė“, – savo simpatijas atskleidė M. Linkytė.

Vaido gerbėjai įdomu buvo, ar dainininkas spėjo paguosti Vokietijos atstovę Ann (kaip skelbė žiniasklaida, Vaidas neslėpė jai simpatijų visos viešnagės Vienoje metu), kuri konkurse liko viena paskutiniųjų. „Visi ją paguodėme. Labai nustebome, kad Vokietija, Austrija negavo taškų. Šios dainos mums patiko. Mačiau, kad vokietė dėl to labai nenusiminė, pažiūrėjo į tai su humoru“, – dar šviežiais įspūdžiais po konkurso dalijosi jis.

Dainininkų buvo pasiteirauta, kodėl Lietuva ir Estija galutinėjė taškų lentelėje buvo aukščiau už Lietuvą ir Estiją. „Ką mes žinome. Taip subalsavo. Latvijos daina buvo be proto stipri, labai išskirtinė. Dėl Estijos gal būtų galima ginčytis, bet gal tiesiog pasidžiaukime savo kaimynais ir neieškokime razinų“, – sakė Monika.

Apie ateities planus

Ar dar dalyvausite „Eurovizijos“ atrankose? „Aš apie tai kalbėjau, sakiau, kad jei mano galvoje gims daina, jei galvosiu, kad ji - be proto stipti, gali laimėti, kodėl ne? Nenoriu spjauti į tai, iš ko galiu vėliau gerti“, – „Eurovizijos“ neišsižada Monika.

Pokalbio metu buvo paliesta ir daug diskusijų kasmet pakurstanti atrankos į „Euroviziją“ sistema. „Aš būčiau linkusi palikti atranką, kuri vyko praėjusiais metais, tik ją patobulinti tam, kad žmonėms, kurie turi savo dainą, turėtų galimybę toliau su eiti. Tačiau išsaugoti galimybę į atranką ateiti puikiems atlikėjams, net jei jie neturi dainos“, – savo nuomonę dėstė Monika. Vaido manymu, reikia leisti tą dainą atlikėjui atlikti pačiam, neatimti ir neatiduoti jos kitiems.

DELFI skaitytojas Gražvydas teiravosi apie artimiausius dainininkų planus. Vaidas ir Monika šeštadienį Palangoje surengs bendrą koncertą. Monika ruošiasi debiutinio albumo pristatymui – visi įrašai jau baigti. „Ten įdėjau labai daug savo širdies. Prie albumo kūrimo prisidėjo ir Jazzu su Leonas Somovas“, – pasakojo mergina.

Apie „eurovizinį“ sėkmės receptą

Po šio finalo, kaip ir kasmet, aktualus vienas esminis klausimas – ko reikia, kad Lietuva pagaliau nugalėtų. Monikos nuomone, pergalei pasiekti reikia visiškai šviežio balso, kažko nenuvalkioto, specifinio. Atlikėjo, kuris būtų visiškai tikėtų savo kūriniu. „Ir, be abejo, pinigų. Jie niekuomet nepamaišys, nes kuo daugiau pinigų, tuo daugiau fejerverkų, o kartais tik jų ir tereikia“, – pusiau juokais, pusiau rimtai „eurovizinės“ sėkmės receptą kūrė MOnika. – Reikia nepamiršti, kad ir techninės galimybės yra kitokios. Reikia žiūrėti, kad didžiojoje scenoje pasirodymas nepaskęstų“.

Vaido teigimu, slaptos formulės ieškoti nereikėtų: „Labai daug žmonių spėlioja, kaip atrinkti dainą jau šalių atrankose. Patarčiau leisti atlikėjams parodyti tai, ką jie jau nori parodyti „Eurovizijoje“ ant scenos. To aš pasigedau praėjusioje atrankoje. Pavyzdžiui, švedas, kuris atėjo į atranką, turėjo tokį patį pasirodymą, kokį parodė didžiojoje „Eurovizijoje“. Manau, reikia leisti menininkui kurti pačiam, jo neužspausti, suteikti jam laisvės“.

Monika ir Vaidas dalyvavo DELTI TV konferencijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (753)