Nuo sausio pabaigos vykstančiose nacionalinėse atrankose, kaip ir finalo metu, savo balus dalija komisija bei žiūrovai. Tik pusfinalio metu savo balų nedalijo užsienio komisija.

Tiek žiūrovų, tiek komisijos balsai transliacijos pabaigoje paverčiami „euroviziniais“ balais ir sumuojami, susumavus paaiškėja, kas yra lyderis, o kam tekdavo vis atsisveikinti su atrankomis.
Visų nacionalinių atrankų laidų metu savo verdiktą tardavo keturi Lietuvos komisijos nariai ir dar tiek pat komisijos narių iš užsienio.

Visose atrankų laidose komisijos nario kėdę užėmė „euroviziniu“ balsu vadinamas Darius Užkuraitis ir muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. Daugumoje laidų dalyvavo ir operos solistė Nomeda Kazlaus. Didžiausia komisijos narių staigmena šįvakar - joje nepasirodė Darius Užkuraitis.

Vis dėlto komisijos narių kėdės neliko tuščios – jam užėmė nauji svečiai. Vienas jų – jau pusfinalyje kandumu ir tiesmukiškumu žavėjęs ir šokiravęs atlikėjas Tomas Sinickis.

Lietuvišką komisiją sudarys šeši nariai: be R. Zilnio ir T. Sinickio, atlikėjų pasirodymus vertins Vaidas Baumila, Nomeda Kazlaus, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Dalia Ibelhauptaitė. Visi jie šiose atrankose komisijos narių kėdes užėmė bent kartą, tad visos dainos visiems pažįstamos.

Prieš kelias valandas paaiškėjo ir užsienio komisijos nariai: Peteris Freudenthaleris, Denis Ingoldsby ir Syron.

„Eurovizijos“ atrankų vykdančioji prodiuserė Rūta Lukoševičiūtė DELFI pasakojo, kad tokia gausi komisija išties yra staigmena. Negana to, staigmenų bus ir daugiau. „Pristatomieji filmukai bus visiškai kitokie nei iki šiol, bus daug įdomesni, be to – šįvakar filmuosime erdviniu būdu, tad vaizdas bus visiškai kitoks. Staigmenų tikrai bus“, – šypsojosi Rūta.

„Fools Garden“ lyderis Peteris Freudenthaleris į Lietuvą atvyko dar vakar. Jis džiaugėsi galėjęs atvykti į Vilnių būtent kovo 11-ąją, plazdant trispalvėms. Vaikščiodamas po senamiestį vokietis niūniavo Marijono Mikutavičiaus dainą „Aš tikrai myliu Lietuvą“, o vakarienei tradiciškai užsisakė cepelinų.

Lygiai vidurnaktį iš Londono atvyko įtakingas prodiuseris, Denis Ingoldsby, dirbęs su Alicia Keys, „Girls Aloud“, Louise, Dima Bilanu. Be abejonės, milijonierius popmuzikos magnatas apie tarptautinę karjerą svajojančiam atlikėjui gali atverti daug durų. O pastarosiomis savaitėmis Denis susidomėjęs seka būtent lietuvių „eurovizinę“ atranką.

Trečioji viešnia – šiuolaikinės britų muzikos scenos atstovė Syron, kurios pilnas vardas – Catherine Daisy Tullulah Syron Russell. Ekstravagantišką įvaizdį mėgstanti jauna atlikėja savo sąskaitoje jau turi bendrą dainą su tokiais šių dienų dievukais kaip „Rudimental“, Syron kūrinius noriai groja Jungtinės Karalystės radijo stotys, o MTV ją priskiria kategorijai „privalu pamatyti“.

Tokios gausios komisijos nacionalinėse atrankose dar neteko matyti. Jie visi šįvakar spręs Lietuvos dainininkų likimą ir teiks savo verdiktą - kas verčiausias atstovauti Lietuvai grandiozinėje muzikos fiestoje. Vis dėlto jų balai nėra galutiniai, tad kiekvieno žiūrovo palaikymas kiekvienam iš šešių dalyvių šįvakar taip pat labai svarbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (492)