„Atsikėliau šiandien išbertas ir didžiausia baimė, kad tas bėrimas praeitų“, – juokėsi Donatas, išgirdęs klausimą, ar turi kokių nors baimių prieš konkursą.

Lagaminai į „Euroviziją“ jau turėtų būti beveik sukrauti – į lėktuvą D. Montvydas lips jau pirmadienio, gegužės antrosios, vakarą. Ir panašu, kad jo bagažas išties bus nemenkas. „Vešiuos šešiolika kostiumų. Bus trys pilni lagaminai rūbų. Daugelis jų bus skirti konferencijoms ir kitiems priėmimams, pasirodymui nusprendėme pasilikti du: šviesų ir tamsų“, – įvardijo dainininkas. Beje, net važiuodamas į koncertus Donatas su savimi pasiima penkis ar net šešis kostiumų derinius, nors panaudoja tik vieną. Sako, jam taip tiesiog ramiau.

Geros nuotaikos nestokojo ir Audrius Giržadas. Konferencijos metu juokavo, kad turi dar ir tris dainas, dvi patinka labiau, tad dar teks pasirinkti, o visa scena bus vienas didžiulis batutas.

Beje, batutas nebuvo didžiausia pasirodymo investicija. „Jis kainavo apie pusantro tūkstančio eurų, tačiau jį reikėjo gabenti ir nugabenti, treniruotis, kaip įnešti ir panašiai. Žmonės dabar treniruojasi jį nešioti“, – šyptelėjo Donatas.

Šiuo metu D. Montvydas pasirodymui yra išleidęs daugiau kaip 50 tūks. eurų, dar ketina išleisti apie 20-30. Beje, batutas nėra brangiausia investicija – kiti efektai, kurie bus panaudoti scenoje, yra gerokai brangesni. „Jei nueisime iki finalo, jie kainuos apie 14 tūkstančių, šiuo metu, jei gerai pamenu, kainuoja apie 8“, – tūkstantines sumas vardijo Donatas.

Anot jo, kainavo viskas: daina, apranga, pasiruošimas, vykimas į Stokholmą repetuoti ir panašiai. Iki „eurovizinės“ pergalės visus pinigus D. Montvydas investavo iš savo piniginės, tik po pergalės jam pavyko gauti finansinės pagalbos iš rėmėjų, taip pat nemenką sumą jis pelnė „eurovizininko“ palaikymo koncerto metu.

Ir šioje konferencijoje jis neišvengė klausimo, kokios vietos tikisi konkurse. „Tikiuosi pirmos vietos. Reikia atskirti pasitikėjimą nuo arogancijos, bet mes turim atskirti kuklumą ir turime pasitikėti savimi. Gali būti, kad mes net nepateksime į finalą, bet tai nė kiek neatgraso manęs nuo minties, kad šiuo metu aš važiuoju nugalėti“, – kalbėjo Donatas.

Konferencijos metu jam buvo įteiktas ir 2,4 milijonų eurų vertės draudimas. Kiekvieno delegacijos nario draudimas įvertintas po beveik 170 tūkst. eurų.

Beje, A. Giržadas, kartu atsakinėjęs į žiniasklaidos klausimus konferencijos metu, pranešė ir didžiąją „eurovizinę“ naujieną: „Visa „Eurovizija“ bus transliuojamas ir gestų kalba. Tai nebus taip, kaip lietuviai įpratę matyti, kad kažkas verstų ekrano kampe. Atrankos metu buvo atrinkti penki žmonės, labai džiugu, kad vienas jų yra iš Lietuvos. Šią versiją klausos sutrikimų turintys žmonės galės matyti per LRT kultūros kanalą“.

Donatą „Eurovizijoje“ palaikys ir jo šeima. Žmona Veronika su dukrele į Švediją atvyks tik gegužės devintąją. „Pirmoji savaitė yra techninė, nėra įdomu, daug pasiruošimo, nebus, ką veikti. Aš jų palaikymą jaučiu ir lauksiu atvykstant vėliau“, – patikino Donatas.

Beje, su švedų komanda dirbantis Donatas patikino, kad per dvi savaites, būdamas Stokholme, pasistengs atrasti bent kelis laisvesnius pusdienius, kuriuos išnaudos ateitiems planams. Jis atskleidė, kad jo planuose jau trečiasis albumas. Antrąjį, kurį jis pristatė vos prieš kelias savaites, taip pat kūrė su švedų pagalba, tad ir kitas albumas panašu bus skandinaviškos kokybės skambesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)