„Merginos šiek tiek dvejojo ar verta filmavimui skirti laiko, nes po kelių dienų jų laukė labai svarbios kovos. Jų sprendimas priimti barzdų klubo vyrus į savo salę ir pamokyti žaisti tinklinį buvo labai vykęs. Barzdočiai tikino, kad barzdos atneš merginoms sėkmę ir, kaip dabar matau, neklydo“, – sako juokdamasi Vl. Musvydaitė.

Nors tinklininkės prisipažino, kad su tiek barzdotų vyrų žaidžia pirmą kartą, aikštelėje komandų žaidėjai greitai rado bendrą kalbą. Kai žaidimo metu merginos pamiršdavo kurio nors vardą, varžovą šaukdavo tiesiog Barzduku.

Barzdų klubo prezidentas Valdas Samkus įsitikinęs, kad vyrų barzdos yra ne tik vyriškumo, bet ir sėkmės simbolis: „Pažiūrėkite, kiek yra sėkmingų barzdotų sportininkų. Vien krepšinio aikštelėje ką išdarinėja barzdočiai. Aišku, moterims barzdų auginti nerekomenduojame, bet jeigu jos turi pažįstamų barzdotų vyrų, gali jų paprašyti, kad padėtų prišaukti sėkmę.“

Vyrai merginoms pasakojo, kad visą lapkričio mėnesį jie neskuto, nekirpo ir kitaip netvarkė savo barzdų, leisdami joms laisvai augti. Šia akcija barzdočiai siekė atkreipti vyrų dėmesį į savo sveikatą ir susipažinti su vyriškumui kylančiomis grėsmėmis bei būdais kaip jų išvengti.

„Pirmą kartą mūsų laidoje filmavosi tiek barzdotų vyrų. Gerai tik, kad vaikinai nepervertino savo jėgų ir nesilažino su tinklininkėmis. Pralaimėjus būtų tekę atsisveikinti su taip ilgai puoselėtais ūsais ir barzdomis“, – aiškina Vl. Musvydaitė.

Žurnalistė šypsosi, kad galima tikėti arba netikėti įvairiais prietarais bei sėkmės ritualais, bet vaikinų duotas pažadas nešti tinklininkėms sėkmę veikia. Akivaizdu, kad Lietuvos čempionėms šis sezonas – itin pavykęs.

Kaip vyko rungtynės ir kodėl vienas barzdočius buvo išsiųstas į merginų komandą, bus galima sužinoti jau šį sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)