Režisierės Julie Bertucelli filmas „Tėve mūsų, kuris esi medyje“, pristatytas Kanuose 2010 m., sukrėtė ir visko mačiusius kino gerbėjus. Subtiliai papasakota istorija, apie šeimą, netekusią mylimo vyro ir tėvo, ir mažą mergaitę, šventai tikinčią, kad jos tėčio siela dabar gyvena prie namų augančiame ąžuole, nepaliko abejingo nė vieno. Iš Kanų filmas iškeliavo į kino festivalius visame pasaulyje ir visur buvo sutiktas audringais aplodismentais. Kai kuriuose kino teatruose jis rodomas net dabar, praėjus daugiau nei metams po premjeros, ir vis dar pritraukia pilnas žiūrovų sales.
Pagrindinį vaidmenį filme „Tėve mūsų, kuris esi medyje“ sukūrė prancūzų kino žvaigždė Charlotte Gainsbourg. Kino mėgėjai gerai žino, kad ši aktorė – itin atsakingai renkasi vaidmenis ir vaidina tik tuose filmuose, kurie sujaudina ją pačią. Šįkart ji tikrai neprašovė ir buvo įvertinta tiek žiūrovų, tiek kino kritikų: Kanuose už vaidmenį šiame filme Ch.Gainsbourg buvo apdovanota kaip geriausia aktorė.

Šis filmas – tinkamiausias pasirinkimas Visų šventųjų dienos vakarui, kai šeimos susirenka kartu ir prisimena savo artimuosius. Kaip reikia išmokti susitaikyti su likimu, kai jis atrodo negailestingas ir žiaurus? Ar įmanoma atsitiesti netekus šeimos nario ir kaip padėti ne tik sau, bet ir kitiems, likusiems toliau gyventi šiame pasaulyje?

„Tėve mūsų, kuris esi medyje“ – ketvirtadienį 22.25 per BTV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)