„Rinkdami Mokytojus jubiliejiniam penktajam „Lietuvos balso“ sezonui užsibrėžėme tikslą, kad kėdes užimtų neabejotini muzikos autoritetai, dėl kurių virpėtų visų dalyvių širdys. Neabejoju, mums pavyko suburti aukščiausios klasės profesionalus, kurių populiarumą patvirtina sklidinos koncertų salės ir arenos. Balso gerbėjų laukia galingas šou“,– apie naujuosius mokytojus atsiliepia projekto vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius.

Naujieji „Lietuvos Balso“ mokytojai į projektą žengia su aiškiu tikslu – atrasti naujus ir galingus talentus ir pasidalinant savo patirtimi nutiesti kelią į šviesią muzikinę ateitį. Skirtingiems muzikos stiliams atstovaujančios žvaigždės neabejotinai žino, ko reikia, kad pelnytum šlovę tiek Lietuvoje, tiek užsienio muzikos rinkoje ir čia ieškos tų, kuriems tą šlovę ir padės pasiekti.

„Lietuvoje gausu talentingų žmonių, tačiau siekimas įtilpti į tam tikrus pop kultūros rėmus, kartais užgožia pačio atlikėjo savitumą. Taigi, stengsiuosi atrinkti geriausius balsus remdamasis savo nuožiūra ir grįsdamasis ilgamete patirtimi tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkoje. Pagrindinis mano siekis – padėti atlikėjui atrasti save, sau tinkantį – patogiausią atlikimo žanrą.

Techniniai vokalo sugebėjimai be muzikinio supratimo, pajautimo ir neturėjimo ką perduoti klausytojui – sunkiai užims stiprią poziciją muzikiniame kontekste“,– apie savo misiją projekte kalba vienas populiariausių muzikos prodiuserių ir elektroninės muzikos kūrėjų Leon Somov.

„Tikiuosi jog šis „Lietuvos Balso“ sezonas bus pats sėkmingiausias ir pritrauks rekordinį žiūrovų skaičių prie televizijos ekranų. Noriu įkvėpti jaunuosius atlikėjus pasitikėti savimi ir dalintis savo patirtimi, kuri bus neįkainojama jiems siekiant savo svajonių ir tikslų ne tik Lietuvoje“,– naujojo sezono viltimis dalinasi jau ketvirtą kartą mokytojų tapsiantis sėkmingiausiu atlikėju Lietuvoje vadinamas Donatas Montvydas.

Lietuvos Balso mokytojai

Projekto mokytojų moteriškoji pusė šįkart ganėtinai kontrastinga. Inga Jankauskaitė – dar trečiajame sezone buvusi projekto vedėja, šįkart stoja į kita pusę. Viena romantiškiausiu ir artistiškiausių atlikėjų Lietuvoje, žinoma televizijos ir kino aktorė puikiai pažįstanti projekto virtuvę sako žinanti, kad šiame projekte vien tik balso neužteks.

„Tikiuosi įdomumo! Naujų patirčių! Po 15 metų kitoje barikadų pusėje, juk smagu priimti įššūkį. Laukiu talentingų žmonių, kurie suvokia, jog balsas tėra įrankis ir jo vieno nepakanka, kad ir koks galingas būtų. Kiekviena daina – tai istorija, ją reikia papasakoti!“, – sako būsimo projekto emocijomis gyvenanti I. Jankauskaitė.

Tuo tarpu pirmą kartą televizijos istorijoje projekte dalyviausianti scenos karalienė Džordana Butkutė – didžiausią, net trisdešimties metų sceninė patirtį turinti projekto mokytoja, kurios hitus dainuoja visa Lietuva, o koncertai surenka didžiausias šalies arenas, pritaria, jog ne tik balsas lemia sėkmę į šlovę: „Kad publika tave mylėtų neužtenka vien tik talento.

Juk dainuojančių žmonių yra daug, o jų koncertų salės tuščios. Sėkmę muzikoje lemia daugybė faktorių: talentas, sunkus ir begalinis darbas ir sėkmė – kartais užtenka vos kelių dainų, kad žmonės tave pamiltų. Svarbus dalykas muzikoje yra ir pats atlikėjas, kuris turi suprasti, kad kelias gali būti ilgas ir sunkus, kol pagaliau susirinksi tave mylinčią ir norinčią klausyti publiką“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)