Pirmą kartą projekto istorijoje dėl nugalėtojo titulo varžėsi tik merginos. Dėl publikos balsų kovojo jauniausia projekto dalyvė Iglė Bernotaitytė, unikalaus balso savininkė Paulina Paulauskaitė ir reperės „Golden Age“.

Sekmadienio vakarą merginos kovojo ne tik dėl projekto nugalėtojos titulo ir šlovės, bet ir solidaus 15 tūkst. eurų prizo.

Šįvakar finalistės atliko po du pasirodymus, o scenoje joms talkino ir Lietuvos popscenos žvaigždės.

Po antrųjų pasirodymų balsavimas buvo trumpam sustabdytas. Projekto vedėjas Martynas Starkus paskelbė, kad žiūrovų sprendimu projektą paliko ir kovos dėl nugalėtojos titulo tęsti nebegali Paulina.
Paulina Paulauskaitė

Toliau kovą tęsė Iglė ir „Golden Age“. Dalyvės dar kartą lipo ant scenos ir stengėsi pademonstruoti, ką moka geriausiai.

Po trečiųjų dainų tiek šarmo nestokojančios „Golden Age“, tiek Iglė sulaukė didžiulio teisėjų palaikymo, tačiau nugalėtoja – tik viena.

Šįvakar balsavo daugiau nei 100 tūkst. žiūrovų.

Jų sprendimu, „X Faktoriaus“ nugalėtoja tapo Iglė Bernotaitytė!
"X Faktorius"

Superfinalo apžvalga:

Tiesioginė transliacija prasidėjo visų 16 dalyvių, dalyvavusių 9-se tiesioginėse projekto laidose, pasirodymu. Kartu jie atliko amerikiečių popžvaigždės Pink dainą „So What“.

Pirmoji scenoje pasirodė finalistė Paulina ir šio vakaro jos scenos partneris atlikėjas Mantas Jankavičius.

„Paulinai finale reikia parodyti viską, ką ji gali. Ji mano mėgstamiausia mano dalyvė projekte. Visų pirma, ji iš Kėdainių, kaip ir aš. Antra, turi žvėrišką balsą. Esu tas, kuris labiau vertina vidinę jėga ir atsidavimą nei teisingai sudainuotas natas“, – prieš atlikdamas dainą su Paulina sakė M. Jankavičius.

Pasirodymo sužavėta J. Arlauskaitė-Jazzu sakė, kad Mantas leido jaunajai atlikėjai žibėti. O žibėjo ji visu ryškumu.

„Man labai patiko tavo jėga. Iš visko, ką tu darei, ėjo gera energija. Nedaryk nieko kitaip nei jauti, nes tai esi tu ir už tai tave myliu“, – sakė Jazzu.

M. Mikutavičius talkino kolegei ir, neradęs žodžių, gyrė Paulinos ir Manto pasirodymą.

„Taip faina žiūrėti į žmogų, kuriame balsas šoka. Balsas viską padaro, viską sustato į vietas ir pasirodymas tampa fantastiniu. Vau, tikrai vau“, – sakė Samas.

S. Prūsaitis dėkojo M. Jankavičiui, kad šis sutiko dainuoti su Paulina ir džiaugėsi, kad jo auklėtinė pakliuvo į finalą.
Mantas Jankavičius, Paulina Paulauskaitė

Po antrojo pasirodymo Paulinos pasitikėjimas savimi turėjo ženkliai kilstelėti, mat teisėjai jai plojo atsistoję.

„Galime atrodyti išverstaskūriai, nes visus giriame. Beti mano komandos nariai yra iškritę ir galiu sau leisti sakyti ką tik noriu. Galiu tau pasakyti – kad ir kas benutiktų, žmonės, kurie turi muzikinę klausą, jie tikrai supranta, kad esi kitame lygyje. Tu man esi žvaigždė, su tavimi nors ir į pasaulio kraštą“, – sakė Justė.

Samas džiaugėsi, kad šįvakar superfinale žiūrovai mato tokius pasirodymus, tokius dainininkus, kurių tikrai negėda išleisti į „Euroviziją“.

„Visada maniau, kad esi emociškai nevisai stabilus žmogus. Ir pats toks esu, ir Prūsaitis, greičiausiai. Būtent šią dieną tu man pasirodei visiškai laisva ir pasitikinti savimi, turinti labai gerą emociją ir susitaikiusi su tuo, kas gali įvykti“, – pagyrų negailėjo M. Mikutavičius.
Paulina Paulauskaitė

Toliau savo pasirodymą surengė reperės „Golden Age“, ant scenos padedamos popmuzikos veterano Donato Montvydo. Pasirodymas tiesiog tryško seksualumu – merginos buvo apsirengusios blizgias glaustinukes, išryškinusias jų privalumus, kojas padabinusios ilgaauliais. Seksualų derinį užbaigė tinklinė kūno kojinė.

Nuo jų neatsiliko ir D. Montvydas, po striuke tevilkėjęs tinklinius marškinėlius.

„Panos, kas čia buvo?“ – merginų klausė S. Urbonavičius-Samas. Jis pridūrė, kad merginos projekte užaugo. Samas prisiminė ir kaip merginos judėjo projekto pradžioje. Tai – nesulyginama su tuo, ką jos pademonstravo šįvakar.

S. Prūsaitis, komentuodamas merginų ir D. Montvydo pasirodymą, juokavo, jog „kirvis atitiko kotą“.

„Visą laiką galvojau, ar režisierius uždėjo S raidytę. Vietomis buvo labai karšta“, – reperių įvaizdį komentavo J. Arlauskaitė-Jazzu.

Donatas Montvydas, "Golden Age"

Jei Paulinai po antrojo pasirodymo atsistoję plojo teisėjai, tai po „Golden Age“ performanso ant kojų pašoko visa žiūrovų salė. Merginos netikėtinai paprastai užvedė publiką ir leido pasijusti taip, lyg susirinkusieji būtų pasaulinio garso žvaigždžių pasirodyme.

Samas juokėsi, kad merginos galėtų išjudinti bet ką, net ir pačius niūriausius.

„Visada atnešate šventę!“ – po pasirodymo sakė S. Prūsaitis.

Justė šįkart nedaugžodžiavo, tepaminėjo, jog džiaugiasi, kad merginos yra kietos ir kitokios.
"Golden Age"

Iglė ir Vaidas Baumila ant scenos žengė paskutiniai. Elegantiška ilga suknia pasipuošusi jauna atlikėja ir kostiumu pasidabinęs jos scenos partneris nustebino jausmingu, romantika persmelktu pasirodymu.

„Man dreba rankos ir aš noriu verkti. Jei galvojau, kad tu pasiekei aukštumas, tai šis pasirodymas buvo aukščiau nei tai. Man tai – gražiausias numeris, kokį esu mačiusi „X Faktoriuje“, – sakė Justė.

M. Mikutavičius tikino, kad pora puikiai derėjo tarpusavy.

S. Urbonavičius-Samas neslėpė, kad jam tai taip pat buvo gražiausias pasirodymas šiame projekte. „Esi pati perspektyviausia atlikėja Lietuvoje. Pasieksi labai daug, tai faktas“, – sakė atlikėjas.

S. Prūsaitis teigė, kad pirmąsyk per tiek metų projekte pasirodymo metu sau sakė: „vau“.
Iglė Bernotaitytė

Kas įvyko po antrojo Iglės pasirodymo? Tikras sprogimas. „Šitokios kovotojos dar nemačiau niekada. Mane kartais Prūsaitis pavadina termitu. Tu irgi termitas, suėdi mus kiekvieną kartą“, – juokėsi Jazzu.

„Per vidurį pasirodymo galvojau, kad išsikviesiu greitąją. Aš apakęs, ką tu išdirbinėji“, – juokėsi S. Prūsaitis.

„Kai žmogus eina pas darbdavį prašyti algos pakėlimo, jis turėtų pažiūrėti tavo pasirodymą ir tą algą išplėšti dantim“, – sakė Marijus.

Na, o Samas tikino, kad priešingai nei Saulių, Iglių Lietuvos pramogų pasaulyje daugiau nėra.
Iglė Bernotaitytė

Projekto superfinale šįvakar dainavo ir ketvirtosios vietos nugalėtojas Mindaugas Avižienis. Merginų numylėtinis uždainavo su savo mokytoja J. Arlauskaite-Jazzu.

Praėjusių metų nugalėtoja Monika Pundziūtė taip pat surengė nepamirštamą pasirodymą.

„X Faktoriaus“ scenoje pasirodė ir dainininkas Andrius Mamontovas. Niekam ne paslaptis, jog žinomiausias šalies dainininkas itin retai pasirodo televizijos projektuose, tačiau „X Faktoriui“ jis padarė išimtį.

DELFI skaitytojų verdiktas

Šią savaitę DELFI skaitytojai buvo kviečiami atiduoti balsą už savo favoritę. Štai, koks buvo jų verdiktas:

DELFI skaitytojai prognozavo, kad „X Faktoriuje“ šįvakar laurus nuskins charizmatiškos ir įvairiais įvaizdžiais projekte sužibėjusios reperės „Golden Age“. Už merginas balsavo net 49 proc. skaitytojų.

Antrąją vietą skaitytojai skyrė antrąja Monika Pundziūte ne kartą vadintai P. Paulauskaitei. Už Pauliną balsavo 27 proc. skaitytojų.

Na, o trečiąją vietą, nedideliu skirtumu, DELFI skaitytojai skyrė I. Bernotaitytei. Ją nuo antrosios vietos teskyrė 3 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (729)