„Važiavome filmuoti reportažo, į kurį mus kvietė minėto užpuoliko sugyventinė, – DELFI pasakojo Sandra. – Net nenujaučiau, kad viskas gali taip baigtis. Tą žmogų, kuris mus užpuolė, jau žinojau, tačiau jis buvo iš tų, kurie tiesiog garsiai rėkia, to ir tikėjausi. Negana to, prieš savaitę filmavome laidą studijoje, ten kalbinome ir jį, nieko panašaus į tokią agresiją neįžvelgėme.“

S. Žutautienė su operatoriumi į Tauragės rajoną vyko dėl minėto vyriškio sugyventinės skundo. Pastaroji norėjo išsikovoti geresnes gyvenimo sąlygas.

Dėl smurto sulaikytas asmuo šiuo metu gyvena su sugyventine, su ja augina tris vaikus. Prieš tai jis buvo vedęs. Iš pirmosios santuokos jo šeimoje auga dar du vaikai.

Pasak S. Žutautienės, susidūrimas su vyriškiu įvyko tuomet, kai ši atvyko pas jį į namus.

„Atvažiavau su vaiku, turėjau jam jį palikti. Deja, atvažiavus į jo namus, mažametis nesutiko lipti iš automobilio, – pasakojo Sandra. – Tada ir prasidėjo išpuolis. Iš pradžių jis grasino mums su operatoriumi, kad puls mus kirviu ar kardu, tada, neišlaikęs, bandė atimti iš operatoriaus filmavimo kamerą, puolė mane.

Vyras partrenkė mane ant žemės ir užlaužė ranką. Tai pamatęs operatorius puolė mane ginti. Operatorius susigrūmė su užpuoliku ir pats patyrė sužalojimų.“

Sandros teigimu, ji patyrė plaštakos sužalojimų, o operatoriui smurtaujantis vyras nusitaikė į veido sritį.

„Kol operatorius laikė prispaudęs užpuoliką prie žemės, aš kviečiau pareigūnus, – pasakojo Sandra pridurdama, kad pareigūnų teko laukti apie penkiolika minučių. – Jiems atvykus, sužinojome, kad tai ne pirmas jo išpuolis.“

Atvykę pareigūnai papasakojo, kad kiek anksčiau šis vyras užpuolė Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoją, kuriai grasino kardu. Ir nors tąkart moteriai sužalojimų pavyko išvengti, o policijos pareigūnai konfiskavo jo šaltąjį ginklą, šis, nepatenkintas tokiu pareigūnų sprendimu, puolė juos. Šio incidento metu vyriškis apkandžiojo policijos pareigūną.

Po patirto šoko ir sužalojimų, „TV Pagalbos“ žurnalistė ir operatorius parašė pareiškimą policijoje. Tai jau trečiasis incidentas per pusmetį, vyrui pasibaigsiantis teisiamųjų suole.

„Po visko dar pasirūpinome ir vaikais. Jo sugyventinę, kuri yra labai užguita ir nuskriausta, išvežėme iš smurtautojo namų į krizių centrą kartu su trimis vaikučiais. Kitus du, kuriuos vyras augina iš pirmosios santuokos, nuvežėme į Klaipėdą, pas jų mamą“, – vardijo Sandra.

Po patirto šoko moteris atsigavo tik praėjus kelioms valandoms. Vis tik DELFI tikino, kad jei būtų buvusi bent menkiausia dvejonė, ar šis reportažas gali taip baigtis, ji nebūtų ten vykusi. „Tai buvo tikrai pats sudėtingiausias įvykis. Bijau, kad buvome tik per žingsnį nuo to, kad viskas būtų baigęsi Kėdainių tragedijos scenarijumi“, – pasakojo Sandra. Šiuo metu užpuolikas sulaikytas dviems paroms.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (793)