Transliacijos vyks:

Vasario 1 d. 15.50 val.;
Vasario 2 d. 16:00 val.;
Vasario 3 d. 12:00 val.

Lietuvos rinktinės garbę gins sėkmingai prestižiniame „AustralianOpen“ čempionate pasirodęs geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis. Taip pat kovos Laurynas Grigelis ir kiti pajėgiausi šalies tenisininkai.

„Su Didžiąja Britanija atmosfera buvo neįtikėtina. Kai kovėmės su slovėnais viskas taip pat buvo nepamirštama, - teigė varžybų komentatorius Tomas Langvinis. – Turėtų būti smagu ir su Kipru. Na ir tai, ko gero, yra vienintelė proga 2013 metais pamatyti Lietuvoje žaidžiantį R.Berankį,.

Iki šiol Lietuvos ir Kipro teniso rinktinės „Daviso taurės“ varžybose buvo susitikusios du kartus. 1994 ir 2004 metais pergalę šventė lietuviai.

2004 m. vasario mėnesį Kaune vyko „Daviso taurės“ Europos zonos trečios grupės turnyras, kuriame lietuviams teko išmėginti jėgas ir su kipriečiais. Šiame turnyre Kipro rinktinės garbę gynė ir tuomet dar devyniolikmetis MarcosBaghdatis. Tiesa, jo pastangų svečių pergalei prieš lietuvius nepakako.

Pirmame mačo susitikime Rolandas Muraška 6:1 6:4 įveikė PhotosKalliasą. Vėliau dabartinio Lietuvos Daviso taurės rinktinės kapitono sūnus Aivaras Balžekas įnirtingai priešinosi M. Baghdačiui. Visgi po ilgos ir varginančios kovos kiprietis išplėšė pergalę 6:1 4:6 6:4.

Mačo baigtis sprendėsi dvejetų susitikime. Lietuviai Paulius Jurkėnas ir Gvidas Sabeckis įveikė M. Baghdatį ir Demetrios Leontį 6:3 6:3.

Lietuvos ir Kipro komandos buvo susitikusios ir analogiškame 1994 m. Slovakijoje vykusiame mače. Tada lietuviai įveikė Kipro komandą rezultatu 3:0. Vienetų susitikimuose Gitanas Mažonas 7:6(5) 6:1 įveikė Alkį Papamichaelį, o Lietuvos rinktinės lyderis R. Muraška 6:1 6:4 nugalėjo Marinos Baghdatį - vyresnįjį Kipro teniso žvaigždės M. Baghdačio brolį. Kipriečių triuškinimą baigė dvejetų mače Lietuvai atstovavę Denisas Ivancovas ir Giedriaus Vėželis. Lietuvos rinktinės duetas įveikė Kipro dvejetą 6:2 7:5.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją