„Abiem labai patinka „Auksinis protas”, nepraleidžiame nė vienos laidos, ir pamatę, kad vyks filmavimai bei atrankos abu dalyvavome, bet ne kartu, ir abu patekome”, – pasakojo šio trečiadienio laidos „Auksinis protas” dalyvis Karolis Urbonas. Dvidešimtmetis Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) II kurso statybos inžinerijos studentas iš Panevėžio susitiks su savo draugu taip pat VGTU biomechaniką studijuojančiu Roku Bedaliu. Vis tik burtai lėmė, kad du neišskiriami draugai pateko į skirtingas komandas ir žiniomis kovojo ne tik prieš kitus žaidėjus, bet ir vienas prieš kitą.
Kartu su Karoliu ir Roku šį trečiadienį LRT studijoje susitiks 23 metų medicinos studentė iš Vilniaus Urtė Builytė ir trys kauniečiai – aukščiausias, net 2 metrų ūgio, „Auksinio proto” dalyvis – 25 metų etnologas Žilvinas Abarius, 26 metų vadybininkas Tadas Jurys bei 36 metų verslininkas Grantas Pažėra. A.Valinsko paklaustas apie originalaus vardo kilmę, Grantas prisipažino, jog tėvas jį taip pavadino kapitono Granto garbei.
Šįkart pirmuosiuose žaidimo etapuose A.Valinskas ir A.Tapinas patikrins istorijos, literatūros, mitologijos, geometrijos ir kitų mokslų žinias. Kas liks neiškritęs ir toliau kovos už save, sulauks dar įdomesnių klausimų, kuriuos, nėra labai sunku išmąstyti. Lengviausia, žinoma, tiems, kurie žaidimą stebi prie televizorių (o jų skaičius, beje, artėjant „Auksinio proto” finalams kaskart didėja), studijoje atsakinėjantiems į A.Valinsko ir A.Tapino klausimus ir klausantis jų provokacijų, gerokai sudėtingiau. Kas nukeliaus iki finalo ir kas šįkart laimės protų mūšį, sunkiai nuspėjama iki pat žaidimo pabaigos. Įdomu stebėti ir du draugus – ar nesusipyks kambariokai Karolis ir Rokas, nes jau nekart žaidimo kūrybinei grupei dalyvių aistras teko gesinti po žaidimo.

„Auksinis protas” – trečiadienį 21.30 val. per LRT!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)