Žiūrovų lyderiai

Lietuviams itin įstrigo festivalio atidarymo filmu pasirinkta ir „Oskaru“ už geriausią užsienio filmą apdovanota juosta „Kitų gyvenimai“. Ne mažiau dėmesio susilaukė ir režisieriaus Bahmano Ghobadi filmas „Pusmėnulis“.

Ši juosta sparčiai vejasi kitus „Kino pavasario“ žiūrovų favoritus „Po vedybų“ ir „Keturios minutės“.

„Pasiklydę Budos vaikai“ tapo vienu iš lankomiausių rubrikos „Aktuali dokumentika“ filmų, į jo seansus bilietai buvo išparduoti gerokai iš anksto. Šį filmą žiūrovai taip pat išvys papildomų seansų metu.

Režisierių debiutai

Psichologinę dramą „Regėjimo pojūtis“ daugelis žiūrovų vadina didžiausiu "Kino pavasario" atradimu. Labai geros nuomonės apie filmą pasklido jau po premjerinio seanso, kuriame dalyvavo garbingiausi festivalio svečiai režisierius Aaronas J.Wiederspahnas, aktorius Ianas Somerhalderis ir prodiuseris Buzzas McLaughlinas.

Mistikos kupinas dramatiškas trileris „Laiko garsai“ yra netikėtas "Kino pavasario" filmas-siurprizas. Vilniuje jį pristatė Paryžiuje gyvenanti lietuvių režisierė Alantė Kavaitė. Debiutinis lietuvės kino kūrinys sulaukė tokių gerų atsiliepimų, kad organizatoriai nusprendė surengti papildomą filmo seansą. Vilniuje viešėjusio vengrų režisieriaus Gyorgy Palfi originalus ir šokiruojantis filmas „Taksidermija“ išprovokavo bene daugiausiai žiūrovų diskusijų. Šią absurdo komediją neabejotinai galima pakrikštyti vienu iš skandalingiausių ir įsimintiniausių "Kino pavasario" kūrinių.

Filmus „Kitų gyvenimai“, „“Pusmėnulis“, „Regėjimo pojūtis“, „Pasiklydę Budos vaikai“, „Taksidermija“ ir „Laiko garsai“ žiūrovai galės išvysti penktadienį, balandžio 6d. papildomų seansų metų kino teatre „Coca – Cola Plaza“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją