"Be ryšio" (Wrong)
2013-03-19 17:00 „Forum Cinemas Vingis”, 11 salė

Jei prisimenate riedančios "Padangos" keršto atrakciją, tai su didžiausiu malonumu sukramsnosite režisieriaus, scenaristo, aktoriaus, kompozitoriaus Quentino Dupieux beprotiškai juodo humoro komediją. Logiškai nepaaiškinami atsitikimai, siurealistinė žanrų mišrainė, savotiškas stilius, išlaisvinta vaizduotė, spontaniški akibrokštai ir absoliučiai nenuspėjami posūkiai. Ir viskas dėl dingusio šuns. Kasdien tokio neeilinio ir keisto filmo tikrai nepamatysite. Jeigu jau kieme auganti palmė staiga pavirsta pušimi, tai šioje dirvoje sulauksite neįmanomų stebuklų.

"Alyvmedis" (Zaytoun)
2013-03-19 17:15 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Kiek anksčiau matėme Erano Rikliso "Citrinmedį", o šiemet Izraelio ir Palestinos soduose užaugo "Alyvmedis". Holivudo žvaigždė Stephenas Dorffas ir jūsų atradimu galintis įsiminti charizmatiškas aktorius Abdallah El Akalas užmezgia draugystę iš reikalo. Du skirtingi požiūriai į tas pačias problemas, svajonės pasiekti beveik neįmanomus tikslus ir nuoširdus situacijų humoras. Optimizmo kupini nuotykiai užminuotoje futbolo aikštėje, kelionėje ant palestinietiško F-16, kareivių saugomame turguje ir t.t. Skaudi ir opi tema čia atskleidžiama su atvira šypsena ir žaismingais pokštais.


"Tikra meilė tik tarp vyrų" (Do Not Disturb)
2013-03-19 18:00 „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Ilgai nesimatę du vyrai užsisvaigsta suvaidinti pornofilme. 2012 m. "Kino pavasario" publikos simpatijų prizą nustvėrusių "Neliečiamųjų" žvaigždė Francois Cluzet drauge su bičiuliu režisieriumi-aktoriumi Yvanu Attalu perdirbinėja nepatogią ir provokuojančią amerikietišką komediją "Lemtingoji diena" (Humpday), kurio 2009 m. rudenį rodė inauguracinis "VIASAT komedijų festivalis". Linksmame pasimatyme taip pat dalyvauja gražuolė Laetitia Casta ir režisieriaus Yvano Attalo gyvenimo draugė-mūza Charlotte Gainsbourg (jie susilaukė trejų vaikų ir dabar išleidžia trečią bendrą filmą).

"Karo ragana" (Rebelle / War Witch)
2013-03-19 19:00 „Forum Cinemas Vingis”, 5 salė

Šiuo filmu siūlome pasidomėti medžiojantiems prizininkus ir nominantus (Berlyno kino festivalis, Niujorko "Tribeca" kino festivalis, nominacija "Oskaro" premijai), nevengiantiems emociškai stiprių istorijų apie nedėkingų situacijų perdaug anksti subrandintus vaikus (Demokratinėje Kongo Respublikoje ginklas įduodamas į rankas nuo mažų dienų), norintiems atskleisti jaunus talentus (režisierius pagrindinę aktorę Rachel Mwanza surado Kinšasos gatvėje; iki lemtingo susitikimo ji nematė nė vieno filmo), laukiantiems dramų apie brutalius žmogaus teisių pažeidinėjimus. 14-metei Komonai teks mokytis kentėti, kovoti ir išgyventi, o po to sugrįžti į gimtąjį kaimą ir nuraminti nuolat regimas nerimaujančių tėvų dvasias.


"Valstybės vartų sargai" (The Gatekeepers)
2013-03-19 19:30 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

"Oskaro" premijai nominuotas ir garsiausių kino kritikų liaupsinamas režisierius Droras Morehas dėl šio dokumentinio filmo montažinėje praleido trejus metus. Jis turėjo bent 70 valandų nufilmuotų pokalbių su 6 Izraelio slaptosios policijos vadais (svarbiausi šalies saugumo strategai žino kiekvieną paslaptį) ir 100 valandų niekam nematytos archyvinės medžiagos (TV naujienų laidų redaktoriai neatsisakytų karštus kadrus išleisti į eterį), o papildomai iš surinktos žvalgybinės informacijos vizualiais efektais įsimintinai rekonstravo realius incidentus. Tai tikras, kontroversinis, šokiruojantis filmas apie Izraelį. Režisierius pasistengė sudominti ne tik politikos aktualijų žinovus, bet ir tuos žiūrovus, kurie galvoja, kad jiems ši tema neįdomi. Nesuklysite pervadinę kūrinį aštraus siužeto trileriu apie šnipus, slaptuosius agentus, neįmanomas misijas, žvalgybos operacijas. Bėda tik ta, kad čia nėra nieko suvaidinto ir išgalvoto.

DĖMESIO!
papildomas seansas
"Pabaisos iš laukinių pietų" (Beasts of Southern Wild)
21:15 S11

DĖMESIO!
papildomas seansas
"Pieta" (Pieta)
22:30 DS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją