Šioje programoje buvo pristatyti patys nuotaikingiausi, linksmiausi, šmaikščiausi metų filmai iš viso pasaulio, kurie dvi savaites linksmino ir juokino festivalio žiūrovus.

„Jau seniai pastebėjome, kad lietuviai labai mėgsta komedijas, gerą humorą - bent keli komedijų programos filmai visuomet patenka į lankomiausių dešimtuką. Jau neabejojame, taip nutiks ir šiemet, mat „Viasat komedijų programos“ seansai ir vėl užpildė kino sales, o seansų metu kino salėse netilo juokas,“ - pasakojo festivalio „Kino pavasaris“ programos koordinatorius Edvinas Pukšta.

Praėjusiais metais „Viasat komedijų programos“ prancūziška komedija „Neliečiamieji“ (Untouchable, rež. Eric Toledano, Olivier Nakache) pelnė žūrovų simpatijų prizą ir tapo pačiu populiariausiu festivalio filmu. O šiemet festivalis „Kino pavasaris“ buvo atidarytas su nuotaikinga Dustino Hoffmano režisuota komedija „Kvartetas“ (Quartet), kuri iš karto sužavėjo atidarymo ceremonijos svečius ir tapo vienu populiariausiu festivalio filmu.

Didžiulio populiarumo sulaukė ir režisieriaus Cesco Gay filmas „Pilnos rankos pistoletų“ (A Gun in Each Hand), pasakojantis apie vyriškos tapatybės krizę, ypač pralinksminęs moterišką festivalio auditoriją. Po didžiulės sėkmės „Kino pavasaryje“ šį filmą nuspręsta ir toliau rodyti Lietuvos kino teatruose.

Ne mažiau populiarus buvo ir režisieriaus Jano Hrebejko filmas „Šventasis ketvertas“ (The Holy Quaternity), kuris šiemet atidarė „Viasat komedijų programą“. Panašu, kad šio čekų režisieriaus humoro jausmas itin artimas festivalio žiūrovams, mat tai jau šeštasis jo filmas „Kino pavasaryje“.

Pasak E.Pukštos, kai kurių komedijų lankomumas smarkiai išaugo festivalio metu, mat po pirmųjų seansų festivalio lankytojai savo teigiamais atsiliepimais į filmus pritraukė daugiau žmonių.

„Žiūrovai dalinosi įspūdžiais, rekomendavo juos pralinksminusius filmus pamatyti ir kitiems, todėl džiugu, kad lankytojų pagalba ir filmai, numatyti siauresniam žiūrovų ratui, atrado savo auditoriją ir užpildė kino sales,“ - džiaugėsi komedijų lankomumu E.Pukšta.

Jau po pirmųjų seansų smarkiai išpopuliarėjo Australijos režisieriaus PJ Hogan filmas „Pamišėlių šeimynėlė“ (Mental) bei islandės Solveig Anspach „Karalienė iš Montrėjaus“ (Queen of Montreuil). O prancūzo Patrice Leconte animaciniam filmui „Savižudžių krautuvėlė 3D“ (The Suicide Shop) bei režisieriaus Valerie Donzelli komedijai „Ranka rankon“ (Hand in Hand) dėl išaugusio populiarumo netgi teko surengti ir papildomus seansus.

Net ir uždarius 18-ąjį Vilniaus tarptautinį kino festivalį „Kino pavasaris”, kino mylėtojai turės dar progą pamatyti geriausius festivalio filmus. Nemačiusieji „Viasat komedijų programos“ juostų, humoro mėgėjai galės tai padaryti nuo rytojaus iki balandžio 5 dienos. Filmų repertuarą ir seansų laikus rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją