Ar tikrai kelionė kainavo šimtą eurų? Taip, už tiek galima nuskristi iki Portugalijos. Na, dar šiek tiek reikia turėti asmeninėms išlaidoms.

Pigūs bilietai

Šį pavasarį išsiruošėme į Portugaliją maršrutu: Braga, Porto, Coimbra, Batalha, Fatima, Tomar, Alcobaca, Obidos, Sintra, Cabo da Roca, Lisabona.

Kelionę pradėjome planuoti tada, kai gavome pigius lėktuvo bilietus. Akcijas gaudėme nuo sausio mėnesio. Reikia pirkti tada, kai pigių skrydžių bendrovės bilietai kainuoja 0.00 Lt (arba eurų) arba 0.01 Lt (arba euro centą).

Portugaliją patogu pasiekti iš Karmėlavos per Frankfurtą. Sunkiausia rasti, kad „nulinis“ bilietas būtų iki Frankfurto ir Porto bei atgal. Tačiau įmanoma, tik reikia šiek tiek kantrybės kasdien panaršyti po Internetą. Pridėjus oro uosto ir aptarnavimo mokesčius, bilietas Kaunas – Frankfurtas – Porto ir atgal kainuoja 320 Lt.

Naktis Frankfurte

Frankfurto HAHN oro uoste, laukiant kito lėktuvo, tenka praleisti naktį. Jaunimas dažniausiai stumia valandas kavinėje prie staliuko, lošdami kortomis ar snausdami ant suolo. Galima užsisakyti ir viešbutį. Kambarys trims kainuoja po 22 eurus.

Patogu ne tik ištiesti kojas ir nusnausti penkias valandas ar dar ilgiau. Jeigu pirkai bilietus internetu, skrendi tik su rankiniu bagažu ir pasižymėjai „priority“, nebūtina oro uoste būti prieš dvi valandas iki skrydžio. Tuo labiau, kad viešbutis vos už kelių žingsnių nuo terminalo. Atstumas nedidelis, o įlaipinimo procedūra greita ir paprasta – jei žinoma, neviršiji nurodyto rankinio gabažo svorio ir matmenų.

Rankinio bagažo ypatumai

Pigių skrydžių bendrovė linksminasi, vadindama save rinkos chuliganais, tad pakvailioti galima ir keleiviams. Jei svorio per daug arba daiktai ir drabužiai netelpa į lagaminą, neskubėkite registruoti bagažo ir mokėti papildomai. Galima apsivilkti viską, kas įmanoma – kelis megztinius, švarką, striukę, nepriklausomai nuo oro temperatūros. Blogiau su džinsais – sveria ir vietos užima daug, o tegali užsimauti tik vieną jų porą. Tada galima tvarkingai sulenkus nešti ant rankos.

Nors žmogiškasis faktorius nenuspėjamas – vieni oro uosto darbuotojai į tai gali pasižiūrėti atlaidžiai, kiti prikibti.

Porto tiltai

Porto mieste išsinuomavome automobilį. Savaitei kainuoja apie 150 eurų, dar papildomai reikia sumokėti už visą draudimą (nebūtina, bet patartina) 50 eurų. Galima išsinuomoti ir gerokai pigiau, be jokio draudimo. Tokiu atveju reikia palikti užstatą apie 1000 eurų ir dar turėti sąskaitoje šiek tiek, jei kas nors brūkštelėtų per naujo automobilio šoną.

Neskubėkite šokti į automobilį vos tik išlipę iš lėktuvo. Vieną dieną būtinai skirkite Porto miestui. Paklaidžiokite vaizdingomis senamiesčio gatvelėmis, užsukite į geležinkelio stotį ir pasigrožėkite iš plytelių sudėliotomis mozaikomis.

Prie Douro upės išsidėstęs miestas garsėja grakščiais metaliniais arkiniais tiltais, tarsi nuo vieno kranto iki kito gulinčiais Eifelio bokštas. Ferroviaria Maria Pia 350 m ilgio geležinkelio tiltą suprojektavo Eifelis (1877m.). Ponte labiausiai lankomas Rodoviaria D. Luis automobilių ir pėsčiųjų dviejų lygių tiltas. Jis jungia miesto centrą su vyno rūsių rajonu - Vila Nova de Gaia. Tiltą pastatė 1886 m Eifelio mokinys. Šis tiltas - Porto simbolis ir pasaulinio paveldo objektas.

Vyno degustacija

Nereikia būti vyno ekspertui, kad įvertintum Porto vyno skonį ir aromatą. Savitas, su nieko nesupainiojamas Portas, kaip ir Madeira, laikomas atskira vyno rūšimi, tiksliau net ne vynu, o vyno gėrimu.

Šiais laikais nieko nenustebinsi kokybišku vynu. Sunkiau išsaugoti nacionalinį kaloritą. Būtent tuo ir pasižymi ne tik Porto, bet ir visi Portugalijos vynai. Sakoma, kad nusipirkus puikaus, Čilėje pagaminto Cabernet Sauvignon, neatrasite jokių naujo skonio niuansų. O nuvažiavę į mažą Portugalijos miestelį, paragausite keliolika regioninių vyno rūšių, ir kiekvienas jų bus savito skonio.

Pažintį su Portugalijos vynais geriausia pradėti Porto vyno rūsiuose. Ekskursija plius degustacija kainuoja 3,5 euro.

Bus tęsinys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją