Pirmieji su daina „Ar tu ją matei?“ scenoje pasirodė du Donato vaikinai – Evaldas Vaikasas ir Šarūnas Kizla. Donatas Montvydas pirmosios repeticijos metu nusprendė lavinti ne tik vaikinų balsus, bet ir kūnus. Jis paprašė dalyvių daryti atsispaudimus: „Siūlau pradėti nuo piramidės. Iš pradžių po vieną atsispaudimą, po to po du, po to po tris, po keturis. Išsiaiškinsim, kuris ištvermingesnis“, – dalyvius mėgino provokuoti Donatas. „Darom, darom. Tik užpakaliukus paslėpkit, prašau, – drąsino dalyvius. – Tam, kad būtum „Lietuvos balsu“, neužtenka vien tik dainuoti – reikia sportuoti. Bet iš principo jūs jau finale!“

Po pasirodymo nė vienas mokytojas vaikinams negailėjo komplimentų. Visgi Donatas turėjo priimti sprendimą. Savo komandoje jis pasiliko E. Vaikasą. Deja, Šarūnas paliko projektą.

Antrieji pasirodę Dvikovose Mantvydas Sabaitis ir Dainius Griesius su daina „Kažkas atsitiko“. Tačiau gavęs dainą antrą kartą projekte dalyvaujantis Mantvydas ne tik liko nepatenkintas, bet ir savo ragus demonstravo mokytojai.

Pirmosios repeticijos metu Mantvydas pareiškė, jog jam daina nepatinka – tiesiog nelimpa. „Demonstruosi savo profesionalumą?“ – pastatyti į vietą atsikalbinėjantį mokinį mėgino Rūta. Tačiau savimi pasitikintis vaikinas visai nepasimetė ir net neketino pakeisti nuomonės: „Aš nedraskiau akių. Aš toks esu. Aš avinas. Anksčiau nusileisdavau, o dabar kitaip. Bandau išreikšti savo nuomonę.“

Tačiau Mantvydui užkliūti pradėjo ir kiti dalykai – jis jautėsi pavargęs, neišsimiegojęs. Mat, todėl repetuodamas negalėjo atskleisti savęs. „O kodėl atėjai neišsimiegojęs? Tu norėjai blogai pasirodyti? Čia mokyklinukų pasiteisinimai“, – nė kiek savo mokiniui nenusileido scenos profesionalė.

Generalinės repeticijos metu vaikinams patarė pademonstruoti tikrą vyriškumą, jog jokia čia tragedija, jog paliko mergina. Tačiau Mantvydui užkliuvo, jog su makiažu daug sunkiau tai įrodyti. „Joks makiažas neturi užgožti vyriškumo“, – atrėžė Rūta.

Deivio nuomone, „Anties“ kūryba pasiduoda artistiškiems pasirodymams. Tačiau, anot jo, būtent ant to pasimovė Dainius, jį taip užsuko ši daina, jog jis pradėjo ne dainuoti,o skanduoti. Tuo metu Mantvydas dainavo daug švariau. Donatas sutiko su kolegos nuomone, tačiau, jo nuomone, Dainius šiame pasirodyme atsiskleidė labiau. „Jūs mane labai nustebinot, jog labai pakeitėt nuomonę apie jus. Iki šitos Dvikovos turėjau visiškai kitokią nuomonę. Mantvydas – charizmatiškas, puikiai valdantis balsą. O Dainius jis šiek tiek mažesnių vokalinių galimybių, tačiau laisvai besijaučiantis. Na, veikiausiai teks rinktis Mantvydą“, – apie savo mokinius sakė mokytoja. Visgi šį vakarą Rūta pasirinko labiau ją nustebinusį vaikiną – Dainių. Paskutinę akimirką, jau nuo scenos pasitraukiančiam dalyviui, mygtuką paspaudė Fara.

Kiti dalyviai pasirodė ant „Lietuvos balso“ Dvikovų scenoje – standartams nepaklūstanti Silvija Guzovijūtė ir profesionalus teatro artistas Rokas Spalinskas. Dalyvei nepatiko paskirta daina „Dalužė“, todėl ji nusprendė pasirodymo metu improvizuoti, nors mokytojams tai ir nelabai patiko.

„Kūrinys suskambėjo, išties, gerai. Žmonės džiaugėsi, šypsojosi. Net aš norėjau linguoti, kas man retai būna. Visgi rinkčiausi Roką, nes jame matau didesnį potencialą“, – dueto pasirodymą komentavo D. Montvydas. Pagyrų negailėjo ir Rūta, tačiau Silvijos improvizacija jai labai nepatiko: „Ji labiau trukdė partneriui nei suskambėjo.“ Saldžioji porelė pasirinko Roką, kaunietė Silvija atsisveikino su projektu.

Augustė Jucytė ir Eglė Sorakaitė buvo kitos, pasirodžiusios Dvikovose. Tačiau jau nuo pirmų repeticijos akimirkų merginos gavo pastabų. Augustei nelabai sekėsi iš pirmo karto, o Eglė labai jaudinosi, jog jos priešininkė tokia stipri – jai Aklųjų perklausų metu atsisuko visi mokytojai.

Tačiau komplimentų nepažėrė ir kiti mokytojai. Anot Deivio, buvo vienas žmogus, kuris jautėsi kaip žuvis vandenyje, tačiau vardo įvardinti nepanoro. „Man nesinori jūsų girti. Jūs padarėt viską ne taip kaip reikėjo. Kur jūs pamatėt savo žvėrį? Jūs buvot draugiškos katytės. Aš nesirinkčiau nei vienos“, – sakė R. Ščiogolevaitė. Visgi Farai rinktis reikėjo ir jis pasirinko Augustę. Vagystė neįvyko – Eglė paliko projektą.

Kitos Deivio ir Renatos merginos Karolina Michailiuk ir Ilona Pliavgo atliko „Jurgos ariją“. „Ta buvo labai stiprus duetas. Nepavydžiu, tai labai sunkus verdiktas. Man visuomet patinka įdomūs dalykai. Tad šį kartą pliusiuką labiau uždėčiau Karolinai“, – Dvikovą gyrė R. Ščiogolevaitė. O kitą mokytoją – Donatą Montvydą, labiau palietė Ilona: „Nors tai ne mano stilius. Bet šiandien mane tai palietė.“ Visgi Deivis su Renata pasirinko operos solistę I. Pliavgo. Karolina paliko „Lietuvos balsą“.

Paskutinės šio vakaro merginos – Sandros ir Živilės mokytojas Donatas Montvydas dar duetų paskirstymo metu sakė, kad jos abi projekto favoritės. Tačiau ne abi apsidžiaugė gavusios jausmingą dainą. Skaudžią gyvenimo dramą išgyvenusi Ž. Gedvilaitė yra klasikinės muzikos šalininkė, tad ji pirmosios repeticijos metu jautėsi nejaukiai ir mėgino perlipti per save. „Bedainuodama kovojau ne kiek su ja, bet pirmiausia su savimi.“

Tačiau Sandra priešingai nei porininkė jautėsi it žuvis vandenyje. „Man per lengva. Daug lengviau nei tikėjausi. Galiu ir noriu parodyti daugiau“, – po repeticijos su mokytoju sakė latvė Sandra. Be to, merginos visiškai nežeidžia pikti komentarai, jog kitatautei ne vieta „Lietuvos balse“. Ji turi atsakymą piktaliežuviams: „Nesvarbu, kokia kalba dainuoji. Jei kuri muziką, publika bet kurioje šalyje tave supras. Atėjau čia nugalėti. Darysiu viską, kad taip nutiktų.“

Atlikusios amerikiečių dainininkės Christinos Aguileros dainą „Beautiful“ iš vietos atsistoti privertė tiek mokytojus, tiek salėje sėdinčius klausytojus. „Esu šokiruotas, tuo ką jūs padarėt ant scenos.Tai, ką turėjome dabar, buvo geriausia, ką „Lietuvos balsas“ pasiūlė per visus ketverius metus“, – amo netekęs sakė Deivis Norvilas.

Pasirodymo metu scenos profesionalei Rūtai Ščiogoevaitei taip pat užgniaužė kvapą: „Čia neįmanomas pasirinkimas. Abi esate be galo talentingos. Abi turit gražius balsus, esat labai žavios. Bet tuo pačiu labai skirtingos.“ Be to, „Lietuvos balso“ mokytoja Živilę palygino su žinomomis šalies atlikėjomis: „Na, kaip sako – arba grožis, arba talentas. Jūs pažiūrėkit! Oksanos Pikul išvaizda ir Vaidos Genytės talentas.“

Visuomet solidus ir reiklus Aleksandras Ivanauskas-Fara pripažino, jog jo širdis rauda, kad jos abi dar ne superfinale. „Jūs turite būti ten ir kautis viena prieš kitą“, – komplimentų negailėjo estrados legenda.

Donatas Montvydas džiaugėsi kolegų komentarais ir savo mokinių saldžiais vaisiais: „Būsiu atviras. Kai kurie mano komandos nariai, kuriuos jau pasirinkau, nėra tokie stiprūs kaip jūs. Jūs parodėt klasę ir tai pamatys visa Lietuva. Jūs parodėt, kaip, iš tiesų, reikia dainuoti.“ Visgi Sandors ir Živilės mokytojas pasirinko latvę S. Kiselę. Tačiau jį ramino faktas, kad Živilę mėgins pavogti bent vienas mokytojas. Ir scenos profesionalas neklydo. Živilei paspaudė mygtukus R. Ščiogolevaitė ir Deivis su Renata. Ilgai nesvarsčiusi Živilė pasirinko Rūtos komandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)